x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu tot la Chelsea!

Mutu tot la Chelsea!

07 Aug 2004   •   00:00

Mutu inca nu stie daca in acest sezon va juca la Juventus sau va ramane la Chelsea. Desi acordul intre cele doua parti era la un moment dat cert, gruparea engleza s-a rasucit si a pus conditii suplimentare.

DELIA GOMOESCU

Transferul lui Mutu la Juventus este acoperit de mister. Desi miercuri seara impresarul Giovanni Becali anuntase clar ca atacantul roman va fi cedat sub forma de imprumut la gruparea italiana, pana joi seara lucrurile se schimbasera semnificativ.

INFIRMA. Chelsea a dat publicitatii pe site-ul sau oficial un comunicat in care precizeaza ca nu a ajuns la un acord cu Juventus privind imprumutul jucatorului roman. "Contrar unor informatii aparute in presa, clubul Chelsea nu a ajuns la un acord cu gruparea Juventus privind transferul atacantului Adrian Mutu, care ramane, deocamdata, in proprietatea noastra", se arata in comunicat. De asemenea, Giovanni Becali a confirmat faptul ca tratativele dintre parti sunt in impas. "Miercuri seara eram pusi de acord, iar Adrian trebuia sa mearga in Italia pentru a efectua vizita medicala. Joi, Peter Kenyon mi-a spus ca ei vor un transfer definitiv sau macar o anumita suma, coproprietatea jucatorului, si ca Chelsea sa aiba prima optiune. Italienilor nu le convine ca, din moment ce ei accepta sa plateasca jucatorul complet in acest sezon, sa vina apoi Chelsea sa-l ia inapoi. Au urmat si alte discutii si am intrat intr-un impas total", a spus Becali.

DISCUTII. Ce i-a determinat insa pe englezi sa accepte mai intai tranzactia si apoi sa se razgandeasca? Potrivit presei britanice, directorul sportiv Peter Kenyon ajunsese personal la un acord cu italienii, insa fara a avea aprobarea totala a patronului Roman Abramovici, care a considerat ca termenii contractului dezavantajeaza prea mult pe Chelsea. Drept urmare, oficialii englezi s-au vazut nevoiti sa se rasuceasca si sa dea si o dezmintire oficiala. A urmat apoi o discutie intre Abramovici si Kenyon, miliardarul rus dorind in plus sa afle punctul de vedere al lui Mourinho si parerea lui Mutu. Pentru ca romanul ar fi insistat sa plece, Abramovici ar fi acceptat in cele din urma sa-si dea acordul si totul parea sa intre in normal. Ieri, negocierile au intrat din nou in impas, cand Chelsea a solicitat ca Juve sa se angajeze ca la finele imprumutului, in iunie 2005, sa il transfere pe jucator in schimbul a 10 milioane de euro. Mutu a fost nevoit sa-si anuleze rezervarea la cursa spre Italia, cele doua parti asezandu-se din nou la masa tratativelor. Pana la ora inchiderii acestei editii nu se ajunsese inca la nici o concluzie.

PAREREA ANTRENORULUI JOSE MURINHO

Jose Mourinho a precizat ca nu intentioneaza sa aduca un alt jucator in locul lui Mutu. Daca romanul va pleca, Chelsea va ramane cu doar trei atacanti, Kezman, Drogba si Gudjohnsen. Primul nu va evolua insa trei meciuri, dupa ce a fost suspendat de Federatia Engleza pentru comportamentul violent afisat in meciul amical cu AS Roma. Tehnicianul portughez considera totusi ca echipa sa are suficiente resurse ofensive cu Arjen Robben, Damien Duff sau Joe Cole capabili oricand sa preia sarcinile varfurilor. Referitor la Mutu, Mourinho i-a spus impresarului Giovanni Becali ca nu-l poate obliga pe roman sa ramana la Chelsea. "Daca jucatorul vrea sa plece, eu sunt de acord. Nu pot sa tin un jucator sa lucreze cu mine, daca el are placerea sa mearga la Juventus". Mutu i-a spus portughezului ca prefera sa se duca la Juventus, din moment ce Capello il vrea, ca prefera modul de lucru si stilul de joc al tehnicianului italian.
×
Subiecte în articol: sport mutu chelsea