x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "N-am arbitru la Timisoara!"

"N-am arbitru la Timisoara!"

29 Sep 2004   •   00:00

Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a declarat ca ii este foarte greu sa desemneze un arbitru pentru cel mai greu meci al etapei a 9-a, Poli "AEK" Timisoara - Dinamo.

CATALIN FAINISI, VICENTIU NEAGOE

Ddelegarile reprezinta o problema tot mai mare pentru Ion Craciunescu. Acesta a spus ieri, intr-o conferinta de presa, ca are mari dificultati in ceea ce priveste desemnarea unui "central" pentru partida Poli "AEK" Timisoara - Dinamo, de duminica, ce se anunta incendiara.

MOTIVE. "Stim prea bine ce e la Timisoara, unde 40.000 de oameni vor veni sa strige impotriva dinamovistilor. Nu mi-i pot pune in cap prin delegarea unui arbitru din Bucuresti, cum e Sandu Tudor", a declarat seful arbitrilor, care a enumerat motivele pentru care are dificultati in alegerea "fluierasilor". "Corpodean a arbitrat meciul asta sezonul trecut, Salomir a fluierat pe Dinamo duminica, cu FC Brasov, Serea a avut probleme la Poli - Rapid. De asemenea, Coltescu a arbitrat pe Poli la Alba-Iulia, iar Augustus Constantin si Balaj sunt la un turneu in strainatate. Mai ramane Helesteanu, care are meci sambata", a adaugat valceanul.

ALTERNATIVA. Presedintele CCA, Ion Craciunescu, si-ar fi dorit un arbitru sarb pentru meciul de duminica, dar s-a aratat dezamagit de faptul ca reglementarile UEFA prevad ca o astfel de cerere trebuie trimisa cu 30 de zile inainte. "Trebuie sa facem schimb de experienta cu alte tari la nivelul arbitrilor de top, iar noi nu avem astfel de centrali. Voi incerca sa-i readuc in tara pe Augustus Constantin sau Cristi Balaj, fiindca sunt singurele solutii".

"NASU" VREA STRAIN

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a sugerat ca ar fi potrivit ca unele meciuri din Divizia A sa fie conduse de arbitri straini. "Necazul este ca fondul de arbitri este redus si numeric, si valoric. Eu de mai mult timp spun ca daca jucatorii si antrenorii se misca liber in Europa si arbitrii vor ajunge sa arbitreze in campionate ale altor tari decat acolo unde s-au format", a spus Sandu. In replica, presedintele CCA, Ion Craciunescu, a afirmat ca prezenta arbitrilor straini in Divizia A nu reprezinta o solutie. "Este foarte greu de luat o decizie cand nu ai solutii. Arbitrii romani pot sa fie linistiti pentru ca nu vor arbitra decat ei."

FIRST CLASS

Referitor la propunerea presedintelui rapidist Dinu Gheorghe de a se autosuspenda din functia de sef al arbitrilor, Ion Craciunescu a precizat: "Prefer sa nu-i raspund in nici un fel. Le spun insa celor care vor sa-mi puna piedici ca nu ma voi da la o parte din calea lor, ci astept sa se dea ei la o parte din calea mea. Ma consider un exemplu ca arbitru si ca presedinte al CCA. In plus, nu sunt un om coruptibil. Va arat chiar chitante vechi de 20 de ani, cu care mi-am platit mereu hotelul si benzina". Valceanul a facut si un clasament al arbitrilor romani care au sanse sa ajunga in "First Class". "Tudor este pe primul loc, fiind urmat de Balaj, care este urmarit atent de Rudolph Valentine, de la UEFA. In plus, mai sunt Corpodean, Salomir, Augustus Constantin si Serea, care a primit multe delegari de la UEFA".

×
Subiecte în articol: sport