x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rafael Nadal: „Nu sunt sigur că aceasta a fost ultima dată când am jucat la Roland Garros”

Rafael Nadal: „Nu sunt sigur că aceasta a fost ultima dată când am jucat la Roland Garros”

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2024   •   22:05
Rafael Nadal: „Nu sunt sigur că aceasta a fost ultima dată când am jucat la Roland Garros”
Sursa foto: Hepta

Rafael Nadal a fost învins luni pentru prima dată în cariera sa în primul tur la Grand Slam-ul de la Roland Garros. Spaniolul a pierdut în trei seturi în fața germanului Alexandeer Sverev. „E probabil ca aceasta să fi fost ultima mea apariție aici, dar nu pot fi sută la sută sigur”.

Alexander Zverev a făcut față jocului energic de la mijlocul meciului, declanșat de Rafael Nadal și s-a impus în primul tur al turneului de la Roland Garros cu 6-3, 7-6(4), 6-3.

Nadal a regăsit în evoluția sa momente din cel mai bun tenis al său, în special cu lovitura sa caracteristică de passing shot de forehand. Dar serviciul în forță al lui Zverev, forehandul agresiv și calmul afișat sub presiune s-au dovedit a fi decisive după trei ore și cinci minute de joc.

De îndată ce s-a făcut tragerea la sorți, la Roland Garros s-a vorbit despre această confruntare de blockbuster, o revanșă a semifinalei celor doi de la Paris de acum doi ani, când au jucat timp de mai bine de trei ore, înainte ca Zverev să fie nevoit să se retragă din cauza unei accidentări la gleznă.

A fost atât de multă emoție pentru acest meci, încât Novak Djokovic, Carlos Alcaraz și Iga Swiatek au fost în tribune pentru a urmări acțiunea. Întâlnirea a fost foarte disputată, scorul nereflectând realitatea din teren.

Dar pentru fiecare moment în care Nadal părea să preia inițiativa, mobilizând totodată mulțimea entuziastă în favoarea sa - Zverev a găsit un răspuns pentru a prelua controlul.

Germanul a devenit doar al treilea jucător care îl învinge pe Nadal la Roland Garros, alăturându-se lui Djokovic (de două ori) și Robin Soderling. Spaniolul are acum un record impresionant de 112-4 la turneul major de pe zgură, după ce a suferit doar a treia înfrângere în primul tur la un Grand Slam din ilustra sa carieră.

Nadal s-a confruntat cu accidentări în ultimii doi ani și a înregistrat un record de 5-3 în acest sezon pe zgură la intrarea la Roland Garros, o statistică mult sub standardele sale. Pe alocuri, a jucat un tenis mai bun împotriva lui Zverev decât a făcut-o pe tot parcursul sezonului pe zgură, dar nu a fost suficient împotriva jucătorului nr. 4 în clasamentul ATP.

La final, contrar obiceiului, Zverev a vorbit puțin, dându-i posibilitatea lui Nadal să aibă parte de un interviu pe teren, ceva mai consistent. Mesajul principal al „matadorului” a fost încă din prima propoziție acela că nu este sută la sută sigur că acesta a fost ultimul său meci la Roland Garros, după ce la începutul sezonului a dat de înțeles că s-ar putea retrage la finele anului 2024.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nadal zverev roland garros