x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ne arbitreaza Rosetti

Ne arbitreaza Rosetti

28 Sep 2004   •   00:00

Pe 9 octombrie, la Praga, nationala Romaniei va intalni Cehia intr-un meci care ne va arata daca putem spera la calificarea pentru CM 2006. Intalnirea de pe moderna "Toyota Arena" va fi arbitrata de o brigada italiana, avandu-l la centru pe Roberto Rosetti.

CARIERA. Italianul in varsta de 37 de ani, nascut la Torino, este unul dintre arbitrii cei mai apreciati in "Cizma", fiind cel care a arbitrat ultimul derby dintre Roma si Lazio. Rosetti este arbitru pe listele FIFA din 2002 si e medic de profesie.

PRECEDENT. De numele sau este legata cea mai importanta victorie a echipei nationale a Romaniei din ultima perioada, chiar daca aceasta a fost obtinuta intr-o partida de verificare. Italianul a condus la centru meciul amical Romania - Germania (5-1), care s-a disputat la data de 28 aprilie, in Giulesti. "In general, arbitrii italieni sunt printre cei mai buni profesionisti, iar Rosetti este unul dintre cei mai de seama. Nu cred ca vom avea probleme legate de corectitudinea sa in meciul de la Praga", a declarat unul dintre conducatorii FRF.

CONVOCARE. In privinta "tricolorilor", de precizat ca selectionerul Anghel Iordanescu va anunta abia duminica seara numele jucatorilor din campionatul intern. El va asista la meciurile FC National - Farul si Steaua - "Poli" Iasi, cele doua echipe bucurestene fiind principalele surse pentru completarea lotului. (Mihai Igirosanu)

BILETE

Federatia din Cehia a scos deja la vanzare biletele pentru meciul de la 9 octombrie. Cel mai ieftin tichet cu care fanii echipei lui Bruckner vor putea intra pe "Toyota Arena" costa 150 de coroane, adica aproximativ 230.000 de lei. Celelalte categorii de preturi se ridica la echivalentul a 520.000 si 1.000.000 de lei. In comparatie cu aceste cifre, cehii au stabilit pentru suporterii romani un pret de 28 de euro, adica 1.100.000 de lei. "Toyota Arena" este stadionul pe care evolueaza si Sparta Praga in grupele Ligii Campionilor, a fost inaugurat in 1933, modernizat in urma cu doi ani si poate gazdui 18.800 de spectatori.

×
Subiecte în articol: sport