x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ne putem califica

Ne putem califica

17 Mar 2005   •   00:00

Delegatia Stelei pleaca astazi spre Villarreal, acolo unde duminica seara va da batalia finala pentru accederea in sferturile de finala ale Cupei UEFA. Remiza alba din Ghencea a asezat "submarinul galben" in postura de favorita, dar totul se joaca pe "El Madrigal".

FLORIN GONGU, MIHAI IGIROSANU

INCLESTARE. Sorin Paraschiv (nr. 22) si ceilalti stelisti au luptat pana la epuizare in fata unui adversar de o valoare aproximativ egala
Trupa din Ghencea se duce in Spania, impulsionata de optimismul debordant al patronului Gigi Becali. "Sansele noastre au crescut acum cu 10%. Daca bateam cu 2-0, nici nu ar mai fi avut rost sa merg eu acolo."

REALISM. Din avionul cu care ros-albastrii se vor deplasa la Villarreal va lipsi presedintele executiv, Mihai Stoica. Acesta a trebuit sa raspunda apelului UEFA si a plecat catre Elvetia, la Nyon, unde astazi va avea loc tragerea la sorti a sferturilor de finala. "Desi intalnim o echipa extraordinar de buna, ai nostri isi pot crea ocazii si pot domina un adversar extrem de valoros. In anumite conditii, as fi fost multumit de rezultat, dar in conditiile in care s-a desfasurat aceasta partida, tinand cont de faptul ca suporterii nostri au fost incredibili, nu pot sa fiu multumit. Baietii au jucat extraordinar, in opinia mea. Era greu sa obtinem mai mult decat am obtinut. Daca inainte de meci am spus ca orice rezultat fara gol primit este unul pozitiv, acum nu putem sa ne rasucim", a spus Mihai Stoica dupa meci.

REACTII. Presa spaniola aparuta ieri a subliniat faptul ca trupa lui Manuel Pellegrini a avut o seara grea in Ghencea. "Villarreal a plecat vie de la Bucuresti", a titrat Las Provincias, in vreme ce Levante a concluzionat ca "Villarreal a iesit intarita din noroiul de la Bucuresti". El Periodico a subliniat atmosfera din Ghencea, scriind ca "stadionul era un autentic focar de presiune, cu 30.000 de persoane in tribune". La Rioja apreciaza ca "Villarreal a supravietuit infernului din Bucuresti si a incheiat meciul fara goluri. Daca isi va mentine statutul de echipa de neinvins pe El Madrigal, atunci nu are de ce sa se teama. Suporterii stelisti i-au oferit lui Manuel Pellegrini, la sosirea in Romania, un colac de salvare. Mesajul lor era clar: «Submarinul galben» se va scufunda in terenul din Ghencea, atat din cauza aspectului mlastinos, cat si a presiunii fanilor. Acest gest nu a avut insa efectul dorit. Spaniolii au facut un meci nul in fata a 30.000 de spectatori, rezultat care ii face favoriti pentru calificare".

LAUDE. "In pofida terenului prost, jucatorii lui Pellegrini au demonstrat ieri ca sunt candidati la castigarea Cupei UEFA. Villarreal trebuie sa rezolve calificarea in sferturi pe El Madrigal, dar o mare parte a pasaportului s-a rezolvat la Bucuresti. Villarreal a demonstrat pe Stadionul Ghencea ca este o echipa de temut si fara Riquelme, demonstrandu-si fidelitatea fata de fotbalul bun", scrie El Periodico Mediterraneo.

SPERANTA

"Pentru prima data in aceasta editie a Cupei UEFA, Steaua nu inscrie acasa. Au trecut doar 90 de minute. La Villarreal mergem sa castigam. Vrem sa dam gol repede acolo. Villarreal nu a primit gol acasa de mult timp. Trebuie sa vina si momentul acesta, dar si cel in care vom da noi gol in deplasare" - Walter Zenga

DORINTA

"Rezultatul nu avantajeaza pe nimeni. Obiectivul nostru este sa castigam duminica in fata Stelei si sa mergem mai departe. Stim ca vor fi multi romani la meciul de pe El Madrigal, dar mai stiu si ca Villarreal este neinvinsa pe teren propriu in cupele europene si vom incerca sa ramana asa." - Manuel Pellegrini

STAREA GAZONULUI, CRITICATA DE IBERICI
Aproape la unison, presa spaniola a criticat calitatea suprafetei de joc din Ghencea. "Dupa ce s-a probat ca terenul de joc era o tarla, prioritatea fotbalistilor de la Villarreal era sa faca lucrurile cu simplitate", apreciaza El Periodico Mediterraneo. Site-ul official al lui Villarreal a scris: "Echipa «galbena» a depasit starea foarte proasta a terenului si atmosfera infernala din Ghencea, reusind un rezultat de egalitate deosebit de valoros. Steaua a inceput in tromba, dar a intalnit un Submarin bine organizat, care a stiut sa se adapteze inca din primele minute la starea proasta a terenului". Proaspat bunic, presedintele spaniolilor, Fernando Roig, a declarat imediat dupa meci: "Rezultatul de 0-0 este bun, daca tinem cont de starea terenului si de atmosfera. Pe «El Madrigal», daca vom juca asa cum stim, vom obtine calificarea". El Periodico Medeterraneo a sustinut ieri ca "patronul FC Steaua, Gigi Becali, nu a dorit sa-i lase pe jurnalistii de la posturile de radio din Villarreal sa transmita partida. Dupa presiunile lui Roig, care a amenintat ca va face la fel cu presa romana pe El Madrigal, si dupa eforturile depuse de ofiterul de presa, Marian Solsona, meciul a putut fi ascultat si in Spania".

OPTIMISTI
Jucatorii Stelei s-au declarat optimisti in ceea ce priveste sansele de calificare. "Daca eram mai atenti poate reuseam sa inscriem, dar nu am luat gol si avem sanse reale de calificare", a declarat fundasul Ghionea. "Poate inscriem la Villarreal. Oricum, multi nu au crezut in noi nici in dubla cu Valencia", a completat el. Sorin Paraschiv, suspendat pentru returul de duminica, in urma cumulului de cartonase, a afirmat: "Vom merge la Villarreal pentru a inscrie". Atacantul Dinita, autorul unei imense ratari in repriza secunda a opinat: "Ei au prima sansa, dar meciul porneste de la 0-0. Cei de la Villarreal au fost mai bine asezati in teren decat Valencia". Dorinel Munteanu le-a cerut suporterilor sa aiba incredere in echipa: "Mergem cu sperante. In fotbal se pot intampla multe. Vom face tot posibilul sa ne calificam chiar la ei acasa. In fotbal nu exista misiune imposibila".
×
Subiecte în articol: sport ghencea villarreal