x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Neoficial, Mutu ar fi falit

Neoficial, Mutu ar fi falit

de Ionut Paduraru    |    16 Aug 2008   •   00:00
Neoficial, Mutu ar fi falit

ECHIPA NAŢIONALĂ  ●  Chelsea umblă cu cioara vopsită
Tensiune în cadrul naţionalei înainte de amicalul cu Letonia. Adrian Mutu are din nou probleme cu Chelsea, în timp ce selecţionerul Piţurcă este hotărît să se retragă din antrenorat peste doi ani.



ECHIPA NAŢIONALĂ  ●  Chelsea umblă cu cioara vopsită
Tensiune în cadrul naţionalei înainte de amicalul cu Letonia. Adrian Mutu are din nou probleme cu Chelsea, în timp ce selecţionerul Piţurcă este hotărît să se retragă din antrenorat peste doi ani.

Anunţul Clubului Chelsea, potrivit căruia Adrian Mutu trebuie să-i plătească despăgubiri de 13,68 milioane de lire sterline (aproximativ 17,3 milioane de euro) în urma unei decizii a Camerei de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA, a fost atacat de avocaţii atacantului român. "Am văzut ce a apărut pe site-ul lui Chelsea. Să fie sănătoşi! Pînă nu primim o hîrtie oficială vorbim discuţii. E normal că englezii au interes să facă presiuni. O astfel de decizie, dacă există, nu e irevocabilă. Cînd se termină tribunelele sportive există calea civilă", a declarat Cristian Sîrbu, avocatul fotbalistului.

APEL. O părere asemănătoare a avut şi Paolo Rodella, avocatul din Italia al lui Mutu: "Nu este o sentinţă definitivă, deoarece noi vom face apel la TAS. În funcţie de decizia TAS, vom acţiona. Mutu intenţionează să ia în calcul toate posibilităţile. Şi eu cred că, dacă TAS nu îi dă dreptate, putem lua în considerare şi ipoteza de a acţiona pe cale civilă. Chiar dacă sentinţa FIFA ar fi fost de 10-12 milioane de euro, nu s-ar fi schimbat nimic, pentru că discutăm de cifre absurde".

"Piţurcă se retrage în 2010"

Directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, a declarat că FRF nu a primit nici o înştiinţare oficială legată de decizia FIFA în cazul Mutu. "Nu a ajuns nimic la FRF şi nici nu cred că va ajunge ceva, deoarece este o treabă între jucător şi Clubul Chelsea. Să vedem cît este de adevărată informaţia şi care sînt motivările. Cu siguranţă însă că noi îl vom ajuta din punct de vedere juridic cu tot ce se poate, dacă va fi cazul", a spus Lupescu. Oficialul FRF a dezvăluit apoi că într-o discuţie particulară avută cu selecţionerul Victor Piţurcă acesta i-a spus că se va retrage din activitate peste doi ani: "Mie mi-a zis Piţurcă despre decizia asta a lui, de a nu mai antrena, de mai mult timp. Mi-a spus că în 2010 vrea să se retragă, dar nu numai de la echipa naţională, ci din antrenorat, în general. Dar el a declarat asta acum, pînă în 2010 mai e mult, vom vedea ce va fi".

Letonia

Componenţii reprezentativei Letoniei vor ajunge la Bucureşti luni, cu două zile înainte de partida amicală cu România. Letonii vor efectua două antrenamente, luni pe Stadionul Dinamo şi marţi pe Stadionul Tineretului din Urziceni. Reunirea lotului naţionalei noastre va avea loc luni, la ora 12:00, la Mogoşoaia. Meciul amical România – Letonia se va disputa miercuri, de la ora 20:45 (în direct la Antena 1), pe Stadionul Tineretului din Urziceni.

×
Subiecte în articol: sport mutu