x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nicolae Grigore, suspendat 6 luni

Nicolae Grigore, suspendat 6 luni

29 Iul 2004   •   00:00

Comisia de Disciplina a LPF a judecat ieri recursul clubului Rapid privind cazul de dopaj al lui Nicolae Grigore. Sentinta a sunat sec: sase luni de suspendare si 3.000 de euro amenda!

POZITIV. Depistat pozitiv la finalul unui meci Dinamo - FC Brasov, din etapa a 24-a a returului sezonului precedent, Nicolae Grigore a sperat pana in ultima clipa intr-o decizie favorabila. Jucatorul era imprumutat la momentul respectiv gruparii de sub Tampa, dar se afla sub contract cu Rapid, unde s-a intors in aceasta vara. Din acel moment, clubul giulestean l-a sustinut in toate demersurile, dar si contraexpertiza ulterioara a aratat ca internationalul de tineret a folosit substante interzise, respectiv norandrosteron.

PREMIERA. Comisia de Disciplina a LPF a judecat cazul ieri si a dat verdictul. Unul dur: 6 luni de suspendare pentru Nicolae Grigore! Plus 3.000 de euro amenda. Este prima sentinta de acest gen din istoria fotbalului romanesc luata intr-un caz de dopaj.

MEMORIU. "In mod normal trebuia sa fie amanata luarea unei decizii. Noi asteptam rezultatele analizelor medicamentelor luate de fotbalist si care au fost trimise unui laborator din Koln. Vad ca nu s-a tinut cont in cazul nostru", a declarat presedintele giulestenilor, Dinu Gheorghe. Gruparea din Grant va face memoriu catre Comisia de Apel, fiind decisa sa nu se lase, mai ales ca, intre timp, va primi si rezultatul analizelor din Koln. (Daniel Stan, Vicentiu Neagoe)

PRECEDENT

Cu doi ani in urma, pitestenii Rica Neaga si Vasile Buturuga au fost depistati pozitiv la un control antidoping. Desi au fost initial suspendati 1 an, sanctiunea le-a fost ridicata, cel care a suferit fiind medicul de atunci de la FC Arges. Ulterior, Neaga s-a transferat la Steaua, insa cazul era inca pe masa comisiei. In ciuda contraexpertizei care a iesit tot pozitiva, cei doi au fost iertati, pe motiv ca nu s-a putut dovedi intentia lor de a se dopa. "La dosar nu au existat date suficiente", a motivat seful de atunci al Comisiei de Disciplina, Alexandru Boc.

MOTIVATIE

"Proba trimisa la Koln este inutila. Ea nu se refera la componente organice prelevate de la jucator, ci la niste esantioane de medicamente. Grigore a primit pedeapsa minima, de 6 luni" - Doru Viorel Ursu, presedintele Comisiei de Disciplina a LPF

ZIYATI, IN "STAND-BY"

Pus pe lista de transferuri de conducerea Rapidului si aflat aproape de un transfer la Universitatea Craiova, Nouredine Ziyati ramane, momentan, in asteptare. Principalul motiv este suspendarea lui Nicolae Grigore, situatie in care patronul George Copos a sistat tratativele cu gruparea din Banie, in ciuda opozitiei presedintelui Dinu Gheorghe si a antrenorului Razvan Lucescu. Cei doi au acceptat si suma de 125.000 de dolari oferita de olteni numai din dorinta de a scapa de mijlocasul marocan. Ultima zi cand tranzactia mai poate fi operabila este vineri. Un alt fotbalist disputat de cele doua cluburi este Iulian Apostol, aflat in proprietatea Petrolului Ploiesti. Acesta chiar l-ar fi sunat pe antrenorul "juvetilor", Mircea Rednic, spunandu-i ca doreste sa vina la Universitatea. (Mario Morcov)
×
Subiecte în articol: sport nicolae grigore