x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Nu a fost obligata"

"Nu a fost obligata"

27 Ian 2005   •   00:00

Octavian Belu a admis in fata instantei ca a primit aproximativ 3.000 de euro, de la Oana Petrovschi, dupa unele concursuri private, conform legislatiei internationale. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu Mariana Bitang.

DRAGOS STOICA

LA BARA. In fata judecatorilor, Octavian Belu a sustinut o pledoarie extrem de coerenta
Ieri a avut loc cea de-a cincea infatisare in procesul pe care fosta gimnasta Oana Petrovschi l-a intentat antrenorilor Octavian Belu si Marianei Bitang, precum si Federatiei Romane de Gimnastica.

ACUZATII. Conform declaratiilor Oanei Petrovschi, absenta ieri de la sedinta completului de judecata, cei doi tehnicieni au perceput, de-a lungul anilor, o taxa de 30% din toate castigurile inregistrate de sportive la diferite concursuri. De asemenea, Petrovschi i-a acuzat pe antrenorii coordonatori ca ar fi fortat-o sa se pregateasca si sa concureze, in pofida faptului ca avizele medicale nu permiteau acest lucru. In procesul in care s-a constituit in parte reclamanta, Oana Petrovschi solicita daune morale in valoare de 1,55 miliarde de lei.

APARARE. Principalul argument folosit ieri de ambii tehnicieni a fost acela ca fosta gimnasta n-a fost obligata sa faca ceva impotriva vointei sale. "Gimnastica este un sport voluntar, care implica mari sacrificii din partea sportivilor si a antrenorilor. Daca nu vroia sa se antreneze sau sa concureze, asta era numai decizia ei. Ca sa dau un exemplu, Oana Ban a fost in aceeasi situatie la Olimpiada, unde a decis sa nu mai participe la un moment dat, pentru ca se simtea rau. Eu n-am nici un interes sa concuram cu o sportiva bolnava, pentru ca atunci n-am mai castiga", a spus ieri Octavian Belu, in fata instantei.

BANI. Spre deosebire insa de Mariana Bitang si de Lucian Sandu, care au spus ca n-au primit nici un leu de la sportiva, Belu a afirmat ca, fara sa aiba o evidenta exacta, a incasat o suma de aproape 3.000 de euro. "Este o practica generala in sport. Acest sistem, pe care nu eu l-am inventat, functioneaza numai in cazul concursurilor private, unde antrenorii nu primesc bani nici de la organizatori si nici de la federatie. Niciodata insa nu i-am conditionat participarea la competitii de acest lucru", a zis Belu in fata instantei.

TOLERANTA

"Daca Oana Petrovschi considera ca s-a antrenat si a concurat singura, sunt dispus sa-i inapoiez cei 3.000 de euro si sa se incheie litigiul. Dupa 24 de ani petrecuti la Deva, ma simt mahnit si jignit pentru ca am fost acuzat ca torturez sportivele" - Octavian Belu

CULPA MEDICALA DECLINATA
Toti componentii staff-ului tehnic audiati ieri au negat ca ar fi avut cunostinta la vremea respectiva despre problemele de sanatate ale Oanei Petrovschi. "La noi nu ajungeau decat concluziile comisiilor medicale abilitate din cadrul INMS, care ne informau daca sportiva este apta sau nu pentru efort fizic. I-am sugerat sa lucreze cu un saculet pe piciorul bun in momentul in care celalalt membru era in ghips pentru a se echilibra, dar acest lucru este o metoda absolut fireasca in regim de pauza segmentara. Asta inseamna ca, exceptand membrul afectat, cu restul lucrezi normal, iar Petrovschi s-a ocupat atunci numai de paralele. Oricum, noi nu aveam atributii din punct de vedere medical", a afirmat, la randul sau, Mariana Bitang (foto, in spate). Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 24 februarie.
×
Subiecte în articol: sport petrovschi