x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nu avem valoare de Cupa Mondiala

Nu avem valoare de Cupa Mondiala

13 Ian 2005   •   00:00

Imaginea arbitrajului romanesc a mai suferit ieri o grea lovitura. Pe lista celor 46 de nume preselectate de FIFA in vederea Campionatului Mondial din 2006 nu se afla nici un roman.

MIHAI IGIROSANU

LA TELEVIZOR. Alexandru Tudor (stanga) si colegii sai vor urmari meciurile CM 2006 doar in fata micului ecran
Desi FRF si CCA nutreau speranta ca vom prinde, in sfarsit, un loc macar pe lista de asteptare, decizia forului international ne-a ocolit din nou. In aceste conditii, toate sperantele se leaga acum de lista asistentilor. "Eu cred ca Alexandru Tudor putea face fata. Poate chiar si Corpodean, care este un arbitru bun. Cred totusi ca vom avea macar un asistent la Campionatul Mondial", a declarat fostul mare arbitru Adrian Porumboiu.

CANDIDAT. Nici un arbitru roman nu va fi printre cei 46 care au fost convocati la seminarul de pregatire ce va avea loc in perioada 12-16 februarie la Frankfurt. Singurul cavaler al fluierului roman care s-a aflat in vederile resposabililor pe probleme de arbitraj de la FIFA a fost bucuresteanul Alexandru Tudor, foarte apreciat in competitia interna si promovat cu insistenta la diferitele reuniuni europene de catre presedintele CCA, Ion Craciunescu.

LISTA. Pe langa nume cunoscute, Massimo De Santis, Roberto Rosetti (ambii din Italia), Markus Merk (Germania), Alain Sars (Franta), Lubos Michel (Slovacia), Valentin Ivanov (Rusia) sau Anders Frisk (Suedia), pe lista largita a continentului european au incaput si anonimi, ca Massimo Busacca (Elvetia) sau Eric Poulat (Franta). "Cosmarul" nostru de la Copenhaga, danezul Kim Milton Nielsen, a ramas si el pe dinafara.

DEZAMAGIRE

"Este o veste trista, care ma lasa fara replica. Ne ocolesc in mod subiectiv. Acest lucru este o consecinta a scandalurilor din arbitrajul romanesc. Nu reusim sa spargem gheata. Parca suntem ciumati!" - Adrian Porumboiu fost arbitru FIFA

CAUZE

"Normal ca sunt dezamagit, pentru ca este o chestiune care tine foarte mult de imaginea fotbalului romanesc in Europa. Probabil ca si lipsa performantelor echipei nationale a dus la aceasta decizie" - Mircea Sandu presedinte FRF

×
Subiecte în articol: sport