x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Nu vreau sa fiu implicat politic"

"Nu vreau sa fiu implicat politic"

01 Feb 2005   •   00:00

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, ignora argumentele aduse de Octavian Belu in ceea ce priveste demisia acestuia de la conducerea lotului national de gimnastica, dandu-i o conotatie politica.

POZITIE. "Pentru sportul romanesc si pentru gimnastica, plecarea lui Belu si Bitang este o mare pierdere. Cred ca rolul autoritatilor sportive, al COSR si al ANS este acela de a-i determina sa revina asupra demisiilor", a spus Tariceanu, luni seara, la Gala Sportului Romanesc
Intr-un comunicat de presa, C.V. Tudor il acuza pe liderul PUR, Dan Voiculescu, de "linsaj moral" impotriva lui Belu. Vadim Tudor sustine ca Dan Voiculescu ar urmari indepartarea fostului antrenor "din postura de favorit la functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport si de a-l instala pe un protejat de-al sau, membru PUR, un oarecare Florian Gheorghe".

Contactat telefonic, fostul antrenor al lotului national de gimnastica, Octavian Belu, ne-a declarat: "Demisia mea nu are nici un fel de conotatie. Nu am facut, nu voi face politica si nu vreau sa fiu implicat in jocul politic pe care politicienii il inteleg, eu nu. Nu vreau sa fiu folosit. Fiecare e liber sa-si exprime o parere despre gestul meu, multumesc celor care vor sa inteleaga acest gest, dar mijloacele prin care fac acest lucru, modul cum inteleg sa o faca e personal si nu are nici o legatura cu mine. Eu ma pastrez in zona de performanta. Eu am facut politica sportului, chiar daca am fost acuzat de parti-prix-uri prin prezenta mea la diverse evenimente sportive. Cu domnul Voiculescu m-am intalnit de doua ori cand a vizitat sala de la Deva, ocazie cu care am avut discutii obisnuite. Nu am argumente sa cred ca dansul ar avea interes sa faca astfel de demersuri in ceea ce ma priveste". (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: sport