x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pana acum nu am facut vreun pas gresit

Pana acum nu am facut vreun pas gresit

10 Sep 2004   •   00:00

Dupa succesul din fata amatorilor andorrezi, tricolorii s-au instalat in fotoliul de lider al grupei 1 preliminare, avand 9 puncte din tot atatea posibile.

PAUL ANDONE

O noua victorie, mult mai facila decat cele din meciurile cu Finlanda si Macedonia, a adus insa si un nou gol primit de tricolori. La revenirea in tara, selectionerul Anghel Iordanescu a subliniat tocmai acest aspect.

INGRIJORAT. "Ma ingrijoreaza faptul ca am luat trei goluri in trei partide si asta ma pune pe ganduri. Sunt multumit de rezultat si de jocul echipei din repriza a doua, dar si in prima repriza am avut cateva momente bune. Dupa ce s-a rupt echilibrul pe tabela, am observat la jucatorii nostri o deconcentrare, o relaxare prematura, care a stricat jocul", a spus Generalul.

CUPA UEFA. Intrebat cine il va marca pe atacantul ceh Jan Koller in partida cu Cehia de la Praga, programata la 9 octombrie, selectionerul a evitat raspunsul, mentionand faptul ca acum mai importante sunt meciurile echipelor Steaua si Dinamo din primul tur al Cupei UEFA: "Acum ma gandesc daca echipele noastre de club se vor califica in faza urmatoare a Cupei UEFA. Echipele noastre au nevoie de o faza superioara a acestei competitii si, daca vreti, fotbalul romanesc are nevoie de aceste calificari".

ADVERSARE. Anghel Iordanescu a mai precizat ca, in ciuda infrangerii de la Amsterdam, Cehia se lupta in continuare, alaturi de Olanda, pentru primul loc din grupa: "Dintr-un anumit punct de vedere, rezultatul de la Amsterdam nu ne avantajeaza, pentru ca noi ne-am fi dorit un rezultat de egalitate. Pentru mine este o surpriza, dar este o grupa in care Cehia si Olanda se pot bate pentru primul loc, indiferent de rezultatele care apar", a conchis selectionerul. Luna viitoare, la 9 octombrie, Romania joaca la Praga, contra Cehiei.

NICULAE, GOL DUPA 3 ANI

Revenirea ca titular in echipa nationala a lui Marius Niculae a fost benefica pentru "Sageata", el reusind doua goluri in poarta amatorilor din Andorra. Ultimul gol marcat de atacantul lui Sporting Lisabona pentru tricolori data din noiembrie 2001, din turul barajului cu Slovenia. "Ma bucur ca am marcat din nou dupa trei ani, si pentru asta ii multumesc domnului Iordanescu pentru ca m-a titularizat. Un gol i-l dedic dansului, iar cel de-al doilea celor care au fost alaturi de mine in momentele grele. Cred in Romania, in forta echipei, dar si in nucleul care s-a format si cred ca vom face o figura frumoasa acolo. Suntem in grafic, avem 9 puncte si sper sa totalizam 12 puncte dupa meciul de la Praga", a declarat fostul dinamovist.

CERNAT LA PRIMA REUSITA SUB TRICOLOR

Florin Cernat a marcat primul sau gol pentru echipa nationala. "Cel mai important este ca am obtinut victoria, cine a marcat este mai putin important. Daca nici cu Andorra nu mai dadeam gol, atunci cu cine? A fost bine ca am marcat rapid, chiar in primul minut", a spus Cernat. Mijlocasul lui Dinamo Kiev a subliniat ca golul marcat de fotbalistii din Andorra nu ar trebui sa ne puna pe ganduri, sugerand ca penalty-ul acordat de arbitru a fost un cadou. "Probabil ca le-a dat pentru ca era ziua lor nationala si trebuia sa se bucure si ei. Rezultatul din meciul Olanda - Cehia nu prea ne avantajeaza. Ambele echipe sunt periculoase, dar ne batem cu amandoua. La Praga mergem la victorie. Daca mergem la egal s-ar putea sa nu facem nimic", a declarat Cernat.

STOICHITA

Mihai Stoichita a fost trimisul selectionerului Anghel Iordanescu la Amsterdam pentru a superviza meciul principalelor rivale din grupa Olanda - Cehia. "Cehii mi s-au parut mai periculosi decat olandezii, dar cred ca echipa noastra, in efectiv complet, le poate pune probleme serioase. S-a vazut clar ca Cehia a fost dezavantajata, dar asta nu are nici o legatura cu noi, pentru ca nu putem sa ne plangem de arbitraje defavorabile. Nu e chiar simplu sa invingi echipe ca Finlanda si Macedonia", a declarat Stoichita. Fostul tehnician al Stelei a atras atentia inca o data asupra lui TSKA Sofia, prezentand adversara de joi a ros-albastrilor drept o formatie redutabila.

GRUPA 1

Rezultatele de miercuri
  • Andorra - Romania 1-5
  • Armenia - Finlanda 0-2
  • Olanda - Cehia 2-0

    Clasament
  • 1. RomAnia 9p (3j)
  • 2. Finlanda 6p (3j)
  • 3. Macedonia 3p (2j)
  • 4. Olanda 3p (1j)
  • 5. Cehia 0p (1j)
  • 6. Armenia 0p (2j)
  • 7. Andorra 0p (2j)

    Meciuri ramase in 2004:
  • 9 octombrie Cehia - Romania; Macedonia - Olanda; Finlanda - Armenia
  • 13 octombrie Armenia - Cehia; Andorra - Macedonia; Olanda - Finlanda
  • 17 noiembrie Andorra - Olanda; Macedonia - Cehia; Armenia - Romania
  • ×
    Subiecte în articol: sport olanda cehia andorra