x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Panzerele, la rănd

Panzerele, la rănd

de Marius Moise    |    11 Sep 2007   •   00:00
Panzerele, la rănd

După victoria din Belarus, elevii lui Victor Piţurcă au ajuns in Germania, la Köln, unde măine, cu incepere de la ora 21:30, pe "Rheine Energie", vor intălni naţionala Germaniei.

GERMANIA - ROMĂNIA - Revanşa unui neverosimil 5-1

După victoria din Belarus, elevii lui Victor Piţurcă au ajuns in Germania, la Köln, unde măine, cu incepere de la ora 21:30, pe "Rheine Energie", vor intălni naţionala Germaniei.

După ce in primăvara lui 2004, naţionala de fotbal a Romăniei a zdrobit Germania in Giuleşti, cu un scor care i-a uimit pănă şi pe optimiştii suporteri ai "tricolorilor", 5-1, măine la Köln se dispută meciul revanşă. Germania a invins sămbătă, in deplasare, cu scorul de 2-0, reprezentativa Ţării Galilor in grupa D a calificărilor la CE 2008, conducănd detaşat grupa, cu cinci puncte avans faţă de Cehia.

SCHIMBĂRI. Faţă de partida de la Minsk, selecţionerul Victor Piţurcă ar putea face mai multe schimbări in primul 11, fiind posibilă revenirea lui Gabi Tamaş, care a fost suspendat pentru meciul cu Belarus, dar şi a lui Marica, care şi-a revenit după o puternică răceală. Selecţionerul german, Joachim Low, se confruntă cu destule probleme in alcătuirea lotului, ultimul care a părăsit cantonamentul fiind atacantul lui VFB Stuttgart Mario Gomez, care a acuzat o puternică răceală. In locul lui, selecţionerul "panzerelor" l-a chemat pe Bernd Schneider de la Bayer Leverkusen. In afara lui Gomez, Low nu se poate baza nici pe serviciile portarului Jens Lehman, care va fi menajat, după ce a fost accidentat la cot, şi nici pe fundaşul central al lui Werder Bremen Per Mertesacker. Cel mai probabil in locul celor doi vor fi convocaţi Hildebrand şi Gonzalo Castro.

RELAXAŢI. La Köln, tricolorii au parte de o şedere plăcută. Au susţinut un antrenament uşor, s-au plimbat relaxaţi prin centrul turistic al celei mai vechi metropole din Germania, care are o vechime de peste 2.000 de ani. Cel mai important monument al oraşului este "Kolner Dom", care atrage sute de mii de vizitatori pe an. Pănă ieri se vănduseră aproximativ 40.000 de bilete, capacitatea stadionului fiind de 46.000 de locuri. Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că acest meci este foarte important, chiar dacă este amical: "Jucăm impotriva unei echipe titrate, cu titluri mondiale căştigate, dar sper să ne păstrăm invincibilitatea".

Ofertă

Patronul Stelei, Gigi Becali, a spus ieri că a fost sunat de Mutu, din cantonamentul de la Koln, atacantul Fiorentinei, spunăndu-i că are o ofertă de 7 milioane de euro pentru Nicolae Dică. "M-a sunat Mutu şi mi-a zis că are o ofertă de 7 milioane pentru Dică. I-am spus: «Joacă tu fotbal şi lasă ofertele pentru Dică. Tu joacă, dă goluri, că nu eşti tu impresar». Voia să-i dau hărtie de şapte milioane. I-am spus: «Dă un milion acum, facem actele, mai dă şase in iarnă şi ţi-l dau». De ce să-l dau acum cu şapte, cănd poate in iarnă il dau cu 15 milioane?", a spus Becali.

  • Marius Moise Köln

La tineret, cu Bosnia

Naţionala de tineret a Romăniei va susţine azi, cu incepere de la ora 17:00, la Rămnicu-Vălcea, o importantă partidă pentru calificarea la CE, intălnind selecţionata Bosniei-Herţegovina. Ex-iugoslavii au jucat sămbătă acasă contra Maltei, pe care au invins-o cu scorul de 4-0. In precedentele partide ale grupei a 10-a, tinerii fotbalişti romăni au reuşit un rezultat de egalitate in Franţa, 1-1, reuşind apoi să invingă in Malta cu scorul de 1-0, fiind liderii grupei, cu patru puncte.

OPTIMISM. Selecţionerul Emil Săndoi s-a declarat increzător in forţele băieţilor săi, declarănd că speră ca stadionul din "Zăvoi" să fie plin la ora partidei, mai ales că accesul spectatorilor va fi liber. "Publicul vălcean este mare iubitor de fotbal şi sper să umple stadionul. Avem nevoie de incurajări, băieţii sunt montaţi şi speră şi ei intr-un rezultat favorabil. Ne-am intălnit de două ori cu bosniacii şi am fost invinşi in ambele partide. Dacă vom invinge, ar putea fi un important pas pentru calificarea la Euro. Un imbold destul de serios ar putea fi şi victoria din Belarus a elevilor lui Piţurcă, i-ar putea mobiliza mai mult. Am incredere şi sper că vom căştiga cu bosniacii", a spus Săndoi. (Vicenţiu Neagoe)

×
Subiecte în articol: sport