x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport PARMA FC - STEAUA 1-0 / Complex italian

PARMA FC - STEAUA 1-0 / Complex italian

05 Noi 2004   •   00:00
PARMA FC  -  STEAUA 1-0 / Complex italian

Steaua n-a izbutit nici aseara sa invinga statistica. Cea de-a opta confruntare a ros-albastrilor cu vreo echipa italiana n-a adus gruparii din Ghencea, dupa 20 de ani de asteptare, victoria sau macar golul dorit. Chiar daca Parma este pe penultimul loc in Serie A si a aliniat aseara echipa a doua.

MARIAN STEFAN - Parma

Stelistii au plecat invinsi de pe "Ennio Tardini" si cu sansele de calificare in primavara europeana diminuate. Zenga n-a stiut sa le mai arate elevilor sai reteta succesului. Ingredientele folosite in partida de campionat cu FC National, in care Steaua a fost o incantare, au fost uitate la Bucuresti. In fata unei caricaturi de echipa italiana, Parma, care s-a prezentat la intalnirea cu liderul Diviziei A cu garnitura secunda, bucurestenii au fost de nerecunoscut. Grupele Cupei UEFA au parut aseara o palarie prea mare pentru ambele formatii.

BUMERANG. Complexul de inferioritate din fata echipelor italiene s-a simtit si aseara, cand Steaua s-a complacut in mediocritate. Pase la adversar, combinatii esuate, dezamagire si iluzii spulberate. Mentalitatea paguboasa a romanilor le-a turnat parca plumb in ghete elevilor lui Zenga. Italianul n-a izbutit sa dea lovitura in tara sa natala. A mizat pe un rezultat de egalitate, chiar daca n-a recunoscut-o, dorinta care s-a intors ca un bumerang impotriva sa. "Am inceput foarte prost si nu-mi explic de ce. N-am mai jucat cum o facem de obicei. Ne-am diminuat sansele, dar calificarea se joaca impotriva lui Besiktas", au fost cuvintele lui Zenga la finalul partidei, care a avut mare grija sa dea bine in fata ziaristilor italieni, care l-au solicitat la interviuri minute bune, in timp ce jucatorii sai il asteptau la autocar. Steaua nu merita sa castige, dar nici sa piarda.

FINAL. Lovitura de gratie a venit de la Budel, cu zece minute inainte de final. Stelistii au fost fulgerati de sutul prins de chelios de la 25 de metri. Impresia generala a fost ca militarii s-au simtit stangaci in compania Parmei, care a preferat sa joace cu o echipa de rezerve. Temerile lui Zenga, care spunea ca o echipa secunda din Italia poate castiga campionatul in Romania, s-au adeverit. Iar daca liderul Diviziei A a fost invins de o Parma B, asta spune multe. Si, ca dovada ca italienii n-au dat prea mare importanta acestui meci, trebuie spus ca la joc au fost 3.262 de spectatori platitori, incasarile ridicandu-se la suma de 31.455 de euro.

LINISTE

"Jucatorii au evoluat foarte bine si trebuie sa continue sa joace astfel. Situatia in campionat nu este foarte buna si, din acest motiv, jucatorii nu reusesc tot timpul sa se exprime asa cum ar trebui. Aceasta victorie demonstreaza ca putem avea prestatii deosebite daca abordam meciurile in liniste" - Silvio Baldini, antrenor Parma

SANSE

"Recunosc ca am facut prea putin ca sa castigam, desi am dorit sa jucam la victorie. Ne-am diminuat sansele, dar calificarea se va juca impotriva lui Besiktas" - Walter Zenga, antrenor Steaua

REACTII
Dupa meci, atmosfera din tabara Stelei era una extrem de cenusie. "Sunt dezamagit. Daca s-ar fi daruit toti precum Oprita, Paraschiv, Petre Marin si Radoi atunci am fi plecat fericiti de aici. N-am avut personalitate. Calificarea se va juca la Bucuresti, cu Besiktas", a declarat presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica. "N-am jucat nimic. Ne-am speriat ca niste copii de faima adversarului. N-avem nici o scuza. Asta este!", a declarat capitanul Mirel Radoi. Schimbat la pauza, internationalul roman al Parmei, Iannis Zicu, era satisfacut: "Sunt fericit cand echipa mea castiga. M-au felicitat Dorinel si Neaga pentru aceasta victorie. Am fost schimbat la pauza fiindca eram accidentat. Sunt bucuros pentru ca am primit sansa de a reintra ca titular", a declarat el. De remarcat ca Zicu a fost injurat de fanii Stelei pe toata durata incalzirii si pe parcursul celor 45 de minute in care a evoluat.

DICA E SUSPENDAT
In minutul 86 al meciului, mijlocasul Stelei, Nicolae Dica, a vazut cartonasul galben. Cum el fusese avertizat si in prima intalnire, contra belgienilor de la Standard Liege, jucatorul ros-albastrilor este acum suspendat in vederea jocului de pe 25 noiembrie, cand Steaua va evolua in Ghencea, cu Besiktas Istanbul. Inaintea meciului de la Parma, mai erau in pericol de a nu juca in fata turcilor Daniel Oprita si Adrian Neaga.

BESIKTAS - BILBAO 3-1
Meciul urmator pentru Steaua, pe teren propriu cu Besiktasul lui Daniel Pancu, va fi unul dificil, avand in vedere faptul ca turcii au invins aseara, la Istanbul, pe Athletic Bilbao, favorita grupei, cu 3-1 (Gunes ’27, Carew ’63, Akin ’89/Ezquerro ’49). Elevii lui Vicente del Bosque au facut un meci spectaculos, preluand, astfel, sefia clasamentului in grupa B, unde sunt urmati de Steaua. Daniel Pancu a fost rezerva pentru gruparea din Istanbul, intrand abia in minutul 90, cand l-a inlocuit pe John Carew, unul dintre marcatori. In acest moment, in grupa Stelei sunt patru echipe cu trei puncte, meciurile din etapa viitoare capatand un caracter decisiv pentru soarta calificarii in "primavara" europeana.

FANII STELEI AU OPRIT MECIUL
Daca suporterii Parmei n-au manifestat un interes prea ridicat pentru intalnirea de aseara, doar 3.500 de oameni fiind prezenti in tribunele lui "Ennio Tardini", Steaua a beneficiat de sustinerea a aproximativ 500 de fani. Acestia au creat o atmosfera deosebita la inceputului meciului, in minutul 2, cand petardele si artificiile lansate din peluza ros-albastra l-au determinat pe arbitrul olandez, Ruud Bossen, sa intrerupa partida aproximativ patru minute. De remarcat ca, inainte de startul campionatului din Serie A, Parma a vandut 9.000 de abonamente, interesul fanilor fiind mult mai mare vizavi de evolutia din intrecerea interna.

CLASAMENT - GRUPA B
  • 1. Besiktas 1 1 0 0 3-1 3p
  • 2. Steaua 2 1 0 1 2-1 3p
  • 3. Bilbao 2 1 0 1 3-3 3p
  • 4. Parma 2 1 0 1 1-2 3p
  • 5. Standard 1 0 0 1 0-2 0p

    Urmatoarele meciuri (25 noiembrie):
  • Steaua - Besiktas;
  • Standard Liege - Parma;
  • Bilbao sta.
  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua beşiktaş parma