x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport PARTIZAN - DINAMO 3-1 / Visuri frumoase pret de o repriza

PARTIZAN - DINAMO 3-1 / Visuri frumoase pret de o repriza

17 Sep 2004   •   00:00

Pentru Dinamo era meciul toamnei. Dupa atatea rateuri in campionat, "cainii" au plecat la Belgrad cu dorinta de a sterge impresiile negative. Au reusit timp de o repriza sa dea sperante, insa, din nou, defensiva infantila a tradat campioana.

MARIAN STEFAN - Belgrad

SANSA. In infernul belgradean, campioana Romaniei a inceput calm. A jucat la asteptare si a punctat pe contraatac. Numai ca s-a vazut limpede forma slaba a lui Claudiu Niculescu, astfel ca tot greul a cazut pe umerii golgheterului Ionel Danciulescu. Acesta si-a facut datoria si a deschis scorul, dupa care sansa a trecut in tabara "alb-rosie". Mai intai Cirkovici a sutat in bara, apoi portarul Gaev a parat penalty-ul executat de Tomici, dar acordat mult prea usor de "centralul" Fisker.

COSMAR. Asa cum si-au obisnuit suporterii in acest sezon, dinamovistii au clacat atunci cand viata le era dulce: doua goluri primite in interval de doua minute, ambele pe greseli defensive! Tomici si Boya au profitat de infantilismul lui Galamaz, Iordache si Alistar si meciul s-a intors in favoarea "plavilor". Dinamo a sperat numai pe contraatac, dar gazdele au facut 3-1 prin Brnovici. Scorul final a taiat din sperantele "cainilor" la grupele Cupei UEFA. "Ce e in sufletul meu numai eu stiu. Partizan a luat o optiune serioasa la calificare, dar cred ca diferenta putea fi mai mica daca nu luam doua goluri atat de repede", au fost cuvintele spuse de Ioan Andone.

RECIPROCITATE

Hotelul Hyatt, de 5 stele, este cel mai bine cotat din Belgrad. Aici au ales sa stea dinamovistii, in conditiile in care pretul unei camere sare de 200 de euro. Insa totul este suportat de catre Partizan. Aceasta a fost intelegerea cu oficialii dinamovisti, care, in vederea returului de peste doua saptamani, au rezervat, la reciprocitate, camere la Hotelul InterContinental pentru delegatia lui Partizan.

Preacredinciosii lui Ioan Andone

Confruntarea cu Partizan, din cadrul turului I al Cupei UEFA, a fost privita ca fiind "momentul zero" pentru elevii lui Ioan Andone. Parasiti de Zeita Fortuna in ultima vreme, cainii rosii au cerut ieri, in ziua meciului, ajutorul divin. Ei au fost pentru un sfert de ora oaspetii Catedralei "Sf. Sava" din Belgrad, cel mai impunator lacas de cult ortodox din Europa.
MARIAN STEFAN - Belgrad

In centrul orasului se lucreaza de mai bine de 10 ani la una dintre constructiile de referinta ale capitalei Serbiei: Catedrala "Sf. Sava". De un alb imaculat la exterior, fiind construita toata din marmura, biserica impresioneaza prin inaltime si arhitectura, localnicii sustinand ca depaseste 100 de metri.

TRECUT. Urmele razboiului sunt inca nesterse la Belgrad. Turistul de rand nu poate trece cu vederea peisajul sumbru care domina bulevardul cel mai important al Belgradului, Nemanjina. Fostele cladiri ale Jandarmeriei si ale Ministerului Apararii sunt aproape la pamant, iar urmele gloantelor au ramas impregnate si acum pe peretii blocurilor din apropiere. "Din 1999 sunt asa, dupa ce NATO ne-a bombardat ca urmare a conflictelor din Kosovo", ne spune o trecatoare ce-si plimba copilul de doi ani la circa zece metri de ruinele cladirilor. Aici au poposit si dinamovistii pret de zece minute, declarandu-se extrem de impresionati de cele vazute.

SHOPPING. Apoi au vizitat Catedrala, au aprins cate o lumanare si s-au rugat pentru linistea echipei. Antrenorul secund al echipei nationale, Marius Lacatus, care se afla si el alaturi de delegatia alb-rosiilor, i-a invitat apoi pe jucatori la o plimbare prin "Sava Center", un hypermaket aflat la cateva minute de Hotelul Hyatt, unde au fost cazati "cainii".

"ZGARCITI". Preturile practicate i-au cam speriat insa pe dinamovisti, care s-au multumit doar sa admire frumusetea sarboaicelor si luxul care predomina in partea de nord-vest a orasului. Doar Florentin Petre s-a hazardat in a-si cumpara un costum Hugo Boss.

Plimbarea n-a durat mai mult de o ora, elevii lui Ioan Andone intorcandu-se in jurul orei 13:00 (14:00 in Romania) la hotel pentru a servi dejunul si odihna obisnuita inaintea unei astfel de confruntari.

RECIPROC

Hotelul Hyatt, de 5 stele, este cel mai bine cotat din Belgrad. Aici au ales sa stea dinamovistii, in conditiile in care pretul unei camere sare de 200 de euro. Insa totul este suportat de catre Partizan. Aceasta a fost intelegerea cu oficialii dinamovisti, care, in vederea returului de peste doua saptamani, au rezervat, la reciprocitate, camere la Hotelul InterContinental pentru delegatia lui Partizan.

DEZINTERES

Mass-media sarbe n-au alocat spatii foarte mari confruntarii dintre Partizan si Dinamo. Principalul ziar de specialitate, Sport Jurnal, a avut doar o pagina in numarul sau de ieri, sub titlul: "Sa invingem pe Dinamo!". Intr-un colt era prezentata si o declaratie a lui Florentin Petre, care a considerat ca sansele de calificare sunt impartite frateste. In rest, cateva declaratii ale jucatorilor.
×
Subiecte în articol: sport partizan