x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pentru totul sau nimic

Pentru totul sau nimic

28 Sep 2004   •   00:00

Campionii s-au retras in cantonamentul de la Saftica si pregatesc returul de peste doua zile cu Partizan Belgrad. Pentru a-i motiva pe jucatori, conducerea se gandeste sa dubleze prima de calificare in grupele Cupei UEFA la 10.000 de dolari.

DANIEL STAN

Succesul obtinut duminica seara in fata lui FC Brasov, 3-1, a adus o oarecare liniste in randul "cainilor", carora le-a revenit optimismul dupa perioada neagra din ultimele saptamani.

REVENIRE. "A fost cel mai bun joc din campionat, dar ce ma bucura mult este ca a revenit ambitia aratata sezonul trecut. Asta cer de la jucatorii mei", a spus Andone la finalul meciului cu Brasov. Cat despre returul cu Partizan, care pleaca de la scorul de 3-1 pentru adversari, tehnicianul dinamovist a precizat: "Am discutat cu jucatorii si ii simt montati. Pentru ei, calificarea in grupele Cupei UEFA ar insemna salvarea acestui sezon de toamna si refacerea imaginii dupa esecurile in serie suferite in ultimul timp".

SEDINTA. Consiliul Director al FC Dinamo se va intruni maine intr-o sedinta de urgenta, in care se vor discuta sanctiunile ce vor fi luate impotriva lui Iordache, Semeghin si Goian. Pe langa amenda de 5.000 de dolari pe care o va primi fiecare, "recidivistul" Semeghin risca sa fie trimis in Divizia B, la "satelitul" Dinamo II. In acelasi timp, conducerea campionilor intentioneaza sa dubleze prima de calificare in grupele Cupei UEFA de la 5.000 la 10.000 de dolari.

BRIGADA FRANCEZA

Organizatorii partidei Dinamo - Partizan dau asigurari ca suprafata de joc de pe stadionul "National" din complexul "Lia Manoliu" se va prezenta in conditii bune. "Oamenii nostri sunt deja acolo si lucreaza alaturi de cei de la stadion. Am inteles ca gazonul este si va fi foarte bun", a declarat Constantin Eftimescu, secretarul general al "ros-albilor". Meciul va fi condus de o brigada franceza, avandu-l la centru pe Stephane Bre, ajutat de Lionel Dagorne si Pascal Galibert. Observator din partea UEFA va fi Tulio Lanese, presedintele comisiei de arbitri din Italia. Pentru a se acomoda cu gazonul, elevii lui Ioan Andone vor efectua astazi doua sedinte de pregatire pe "Lia Manoliu". Altfel, biletele au fost puse deja in vanzare in "Stefan cel Mare", iar preturile sunt urmatoarele: 20.000 de lei (peluze), 50.000 lei (tribuna a II-a), 100.000 lei (tribuna I) si 400.000 lei (tribuna 0).

INCURAJARI DE LA ALEXA

Considerat de suporteri, dupa regretatul Catalin Haldan, unul dintre simbolurile lui Dinamo, Dan Alexa tine legatura cu fotbalul din tara prin intermediul site-ului oficial al fanilor. Cel poreclit "caine rau" a declarat pentru "dinamo-online" ca le tine pumnii la returul cu Partizan: "Le doresc fratilor mei de la Dinamo sa fie uniti, asa cum ii stiam eu, si sa nu uite un lucru: ei sunt campionii tarii! Se vor califica".

CLARIFICARE

Situatia lui Adrian Mihalcea se va clarifica astazi, atacantul urmand a semna pe trei ani cu Dinamo. Aflat la Genoa 1890, fostul international doreste sa-si rezilieze contractul, scadent in vara anului 2005, singura conditie impusa fiind sa i se restituie 100.000 de dolari din suma de 350.000, cat mai avea de incasat. Dupa ultimele discutii, purtate zilele trecute intre clubul italian si impresarul jucatorului, Genoa si-ar fi dat in sfarsit acceptul. Astfel, Mihalcea, care ar reveni la Dinamo dupa doi ani si jumatate, va incasa 120.000 de dolari pe sezon, plus o prima de instalare de 100.000 de dolari. Atacantul nu va avea insa drept de joc in Cupa UEFA, insa ar putea redebuta in Divizia A chiar duminica, la Timisoara, in meciul cu "Poli" AEK.

ADVERSARI

Partizan a sustinut sambata un ultim examen inaintea returului de la Bucuresti, invingand cu scorul de 4-1 pe Obilici Belgrad, in cadrul Cupei Serbiei si Muntenegrului. Golurile trupei pregatite de Vermezovici au fost inscrise de Ilici, Boya (2) si Grubjesici. Delegatia "alb-negrilor", care este formata din 100 de persoane, va ajunge la Bucuresti maine la pranz si se va caza la hotelul "Intercontinental". Seara, de la ora meciului, 20:00, "alb-negrii" vor efectua antrenamentul oficial pe stadionul "Lia Manoliu", iar joi de la ora 10:00 inca o sedinta pe "Dinamo". Oficialii dinamovisti vor pune la dispozitia suporterilor belgradeni doar 60 de bilete gratuite, cate au primit si "cainii" in meciul tur, restul "groparilor" urmand a-si achita personal costul tichetelor.
×
Subiecte în articol: sport dinamo