x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Plecare cu cantec

Plecare cu cantec

20 Feb 2005   •   00:00

Dupa ce Rica Neaga a declarat ca antrenorul Stelei este singurul vinovat pentru nefolosirea sa la Valencia, Walter Zenga a organizat o conferinta de presa pentru a raspunde la acuzatiile atacantului.


IONUT PADURARU

LA DRUM. Neaga a parasit Ghencea pentru a semna cu Chunnam Dragons
In primul rand, italianul a negat ca l-a anuntat pe Neaga ca nu va face parte din lot doar cu 3 ore inaintea partidei-tur din 16-imile Cupei UEFA.

ACORD. "La 11 februarie, Neaga a venit la mine si mi-a spus conditiile pe care i le ofera coreenii. M-a intrebat ce sa faca si i-am zis sa se duca, pentru ca nu pot sa opresc pe nimeni daca are o oferta atat de buna. Dar i-am spus ca daca semneaza si vin banii pe el pana marti, nu va face parte din echipa. Deci nu a aflat inaintea meciului cu Valencia ca nu va evolua, ci cu 4 zile inainte. Suporterii sa inteleaga, Neaga nu a jucat pentru ca semnase pentru sud-coreeni, acestia nu ar fi virat 500.000 de dolari daca nu obtineau acordul lui", a rabufnit Zenga.

RAZBOI. Disputa dintre cei doi a degenerat intr-un adevarat razboi al declaratiilor. "Neaga e impotriva mea acum, dar sa nu uite ca la Pitesti a aruncat banderola ca pe o carpa. Gigi voia sa-l amendeze, dar eu am intervenit si l-am lasat capitan in continuare. Sa se spele pe gura inainte sa vorbeasca despre mine", a spus Walter Zenga.

SPRIJIN. In replica, Neaga a declarat ca si-a sprijinit in numeroase ocazii antrenorul. "Dupa returul cu Zeleznik, a vrut sa renunte, eu m-am dus la el si i-am spus sa nu se pripeasca, fiindca vom avea rezultate si lumea il va iubi. Cu TSKA Sofia am jucat accidentat, pentru ca mi-a zis ca are nevoie de mine. Iar la finalul meciului cu FC National eu l-am adus la galerie, sa se impace cu suporterii", a spus Neaga, care a plecat ieri in Coreea de Sud, pentru a semna cu Chunnam Dragons.

SEMNATURA
Internationalul Adrian Neaga a plecat ieri, la ora 17:00, spre Coreea de Sud pentru a semna contractul cu Chunnam Dragons. In Asia, fostul jucator al Stelei va primi un salariu anual de 400.000 de dolari. Transferul a fost realizat prin intermediul impresarului Dumitru Tudor (foto), care a limpezit si problema legata de data la care s-a facut mutarea lui Neaga in Asia. "Cu o saptamana inaintea meciul de la Valencia, l-am anuntat pe Gigi Becali de tratative, cand echipa era in Italia. Banii au intrat in contul Stelei abia la 15 ianuarie. Atunci s-a facut transferul, cu o zi inaintea jocului, nu cu o saptamana inainte, asa cum sustine Walter Zenga. Cu o saptamana inaintea jocului de la Valencia, Neaga era transferat in Coreea doar la stadiul de oferta. Contractul il va semna abia acolo", a declarat Tudor, zis si "Ciorba". Adrian Neaga, al carui angajament cu Steaua expira la vara, va avea la Chunnam un contract pe 3 ani. (Sorin Anghel)

FANII CRITICA IN CONTINUARE CONDUCEREA
Pe site-ul suporterilor stelisti sunt publicate articole in care patronul este atacat. Sub titlul "Cine il vrea pe ciobanoid?", un fan scrie: "Eu sper sa se protesteze fata de Gigi Becali, sper sa avem noroc si sa scapam de el acum, o data pentru totdeauna, dar nu inainte ca toti sa fiti convinsi ca e un zero barat si ca intamplarea de saptamana trecuta e numai varful aisbergului. Daca vreti sa scapam de el, trebuie sa constientizati ca onoarea e mai importanta decat palmaresul, si respectul e mai important decat banii. Trebuie sa il urati si daca ne calificam, si daca luam titlul, si daca luam Liga Campionilor". Suporterii intentioneaza ca la returul cu Valencia, de joi, sa protesteze fata de transferul lui Neaga prin afisarea unor hartii pe care sa scrie "PROTEST Adrian Rica Neaga 25".
×
Subiecte în articol: sport neaga