x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pliskova trece de Osaka în turul doi, la turneul de tenis de la Brisbane

Pliskova trece de Osaka în turul doi, la turneul de tenis de la Brisbane

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2024   •   14:30
Pliskova trece de Osaka în turul doi, la turneul de tenis de la Brisbane
Sursa foto: Hepta

Karolina Pliskova, cap de serie numărul 16, a obținut o victorie cu 3-6, 7-6(4), 6-4 în fața lui Naomi Osaka, miercuri, în turul al doilea al turneului Brisbane International, oprind-o pe japoneză la al doilea meci după revenirea ei în circuitul profesionist WTA.

În lupta dintre două foste jucătoare lidere mondiale, cehoaica Pliskova a fost cea care a reușit să se impună după 2 ore și 14 minute și să se califice în optimi.

Pliskova a avut statisticile în favoarea sa la începutul meciului de miercuri. Ea este de trei ori campioană la Brisbane International, inclusiv cu titluri la ultimele două ediții ale evenimentului, în 2019 și 2020. Cea mai recentă întâlnire a sa cu Osaka a avut loc în semifinalele Brisbane 2020, unde Pliskova s-a impus după un maraton de 2 ore și 49 de minute.

În ciuda faptului că a fost condusă cu un set, Pliskova a reușit să întoarcă confruntarea strânsă cu vedeta japoneză, îmbunătățindu-și avantajul în confruntările directe cu aceasta la 4-2. Pliskova, care a beneficiat de un prim tur liber, fiind cap de serie în această săptămână, a câștigat acum ultimele 10 meciuri disputate la Brisbane.

Osaka a jucat primul ei turneu din septembrie 2022, după ce a născut-o pe fiica sa Shai în iulie 2023. Osaka, de patru ori campioană de Grand Slam, a câștigat meciul din primul tur în fața Tamarei Korpatsch, meci cu care și-a marcat revenirea.

În turul următor, Pliskova o întâlnește pe letona Jelena Ostapenko.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: karolina pliskova naomi osaka