x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Precedente rusinoase pe Stadionul Ghencea

Precedente rusinoase pe Stadionul Ghencea

05 Oct 2004   •   00:00

Steaua a suferit duminica, in fata lui "Poli" Iasi, o infrangere usturatoare. Dupa calificarea in grupele Cupei UEFA, elevii lui Zenga au facut un dus rece, pierzand cu 1-0 in fata "lanternei rosii".

DANIEL STAN, VICENTIU NEAGOE

Patronul Gigi Becali a fost rezervat la finalul partidei, aruncand insa cateva sageti la adresa jucatorilor. "Au intrat «in figuri» pe teren, ca niste vedete. O vina are si Zenga", a spus latifundiarul din Pipera despre un joc ce aminteste de alte episoade. Surprinzator, esecurile cele mai rusinoase ale Stelei din ’90 incoace au venit imediat dupa succese de rasunet in cupele europene.

REMEMBER. Astfel, in sezonul ’96-’97, "ros-albastrii" au cedat in Ghencea cu 1-5 in fata Selenei Bacau (17 august 1996). Cu cateva zile inainte, Steaua se califica in grupele Ligii Campionilor, dupa ce trecuse in turul preliminar de FC Bruges cu scorul general de 5-2. Evoluau atunci valori precum Stelea, Adrian Ilie, Rotariu, Lacatus, Prodan sau Reghecampf, iar antrenori erau Dumitriu si Stoichita. Trei ani mai tarziu, la doar doua saptamani dupa ce eliminase pe West Ham United din turul II preliminar al Cupei UEFA, scor general 2-0, Steaua suferea, la data de 20 noiembrie ’99, o noua umilinta pe propriul teren: 1-4 cu Petrolul Ploiesti! Pe banca tehnica se afla Emeric Ienei, iar in teren, printre altii, Belodedici, Prodan, Danciulescu, Rosu, Ciocoiu si Lacatus.

"MEME"

Infrangerea suferita in fata lui "Poli" Iasi a fost una cu un efect dublu de insatisfactie pentru directorul executiv al "ros-albastrilor", Mihai Stoica. "Meme" poate considera esecul unul dureros si in plan personal, intrucat presedintele gruparii din Copou este Marius Stan. Cei doi sunt certati din perioada cat au lucrat impreuna la Otelul, cand actualul stelist ar fi "tras sforile" pentru a prelua puterea totala de la Marius Stan. Disputa de duminica seara i-a adus pentru prima oara fata in fata, dupa aproape 5 ani.

×
Subiecte în articol: sport