x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prestatie onoranta

Prestatie onoranta

09 Feb 2005   •   00:00

In fata a 2.000 de spectatori, din care peste 100 au fost romani, ros-albastrii au pierdut, ieri, la Como, 1-2 cu Inter Milano, in cel mai important amical dinaintea partidei cu Valencia, de peste o saptamana.

IONUT PADURARU

PROTAGONISTI. Dica (cu fata) a inscris din penalty, Adriano (nr. 10) a deschis scorul
Roberto Mancini a aliniat in fata Stelei aproape toate vedetele disponibile, inclusiv Toldo, Mihajlovic, Davids sau Adriano. De precizat ca gazdele au evoluat in echipamentul de rezerva, pentru a nu face schimb de tricouri, aspect care i-a nemultumit pe romani.

OCAZII. Debutul meciului a fost favorabil elevilor lui Walter Zenga, Neaga, Bostina si apoi Ciocoiu dandu-i emotii portarului advers. Dupa prima jumatate de ora de joc insa, situatia s-a schimbat. Portarul stelist nu a mai avut insa nici o replica in minutul 43, cand Adriano a scapat din marcajul lui Baciu si a sutat senzational, aproape de vinclu, de la 20 de metri.

RECIDIVA. Partea secunda a fost influentata de numeroasele schimbari efectuate, antrenorul gazdelor introducand nu mai putin de cinci jucatori de la echipa a doua, dar si pe Martins. Desi a jucat doar 32 de minute, nigerianul a avut timp sa provoace un fault in careu, penalty-ul fiind transformat de Cruz. Din pacate, meciul a avut parte si de un moment neplacut. Intrat pe teren in locul lui Ghionea, Curt a suferit o noua accidentare la genunchi, din cauza starii proaste a gazonului, si nu a mai putut continua partida. Astfel, stelistii au jucat din minutul 79 cu un om in minus, schimbarile fiind epuizate. Cu toate acestea, ei au reusit sa reduca din diferenta in ultimul minut de joc, cand Dica a transformat un penalty acordat pentru faultul lui Visconti la Cristea.

OBSESIE. Walter Zenga a declarat ca a fost urmarit de-a lungul carierei ca o umbra de FC Valencia, viitoarea adversara a Stelei din 16-imile Cupei UEFA. "Interesant este ca, de multe ori, cand eram la Inter, jucam impotriva Valenciei. Ironia sortii face ca nici acum, chiar daca nu mai sunt la Inter, sa nu scap de aceasta echipa. Ma urmareste ca o umbra. Mai ramane sa am acelasi palmares pe care il aveam si pe vremea cand eram la Inter."

ECHIPE
Inter: Toldo (’78 Bindi) - Ze Maria, Cordoba (’46 Visconti), Mihajlovici (’46 Gamarra), Favalli (’46 Giani) - Van der Meyde, C. Zanetti (’65 Marino), Davids, Kily Gonzales - Cruz, Adriano (’46 Martins) (’78 Momente). Antrenor: Roberto Mancini.

Steaua: Hamutovski - Ogararu, Ghionea (’68 Curt), E. Baciu (’68 Keca), P. Marin - Dica, Lovin, Paraschiv (’68 Nicolita), Bostina - Neaga (’61 Dinita), Ciocoiu (’57 Cristea). Antrenor: Walter Zenga.

Au marcat: Adriano (’43), Cruz (’68 - pen)/ Dica (’90 - pen).

Arbitru: Andrea Romeo
×
Subiecte în articol: sport