x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Proces incheiat

Proces incheiat

24 Mar 2005   •   00:00

Fosta gimnasta Oana Petrovschi si-a retras ieri plangerea depusa impotriva fostilor sai antrenori Octavian Belu si Mariana Bitang.



  • de MIRUNA PASA

  • PUNCT FINAL. Octavian Belu a scapat de jenanta situatie de a se mai prezenta la bara pentru a da explicatii
    Procesul care a zguduit lumea gimnasticii feminine din Romania s-a incheiat ieri, la Tribunalul Bucuresti, dupa mai bine de trei luni de scandal. Litigiul s-a stins pentru ca fosta gimnasta Oana Petrovschi si-a retras plangerea depusa impotriva antrenorilor sai Octavian Belu si Mariana Bitang. Tanara ii acuza pe acestia de rele tratamente prin care i-ar fi provocat grave probleme de sanatate si cerea despagubiri de 1,5 miliarde de lei. A renuntat insa la proces dupa ce a primit din partea sponsorului oficial al gimnastelor, ARDAF, banii ceruti pentru tratamentele medicale de care sustine ca are nevoie. Dupa atata tevatura, intreaga problema pare sa se fi rezolvat extrem de usor, iar toata lumea a plecat multumita din sala de judecata.

    De acum, Octavian Belu are cale libera sa revina la lot, dupa ce in urma cu o luna isi daduse demisia din functia de antrenor al echipei olimpice.

    DOSAR
    Conflictul deschis de Oana Petrovschi s-a transformat, la inceputul acestui an, si in dosar penal. In ianuarie, cu ocazia audierii sale din procesul civil, Octavian Belu recunostea ca a primit 3.000 de euro de la Oana Petrovschi. El spunea insa ca banii erau primiti la concursurile private in care antrenorii nu erau platiti si reprezentau o multumire pentru eforturile depuse. Dupa cateva saptamani, procurorii au stabilit ca fostul antrenor nu a savarsit vreo infractiune.

    SPERANTA
    Octavian Belu declara miercuri ca nu se va intoarce deocamdata la lotul feminin de gimnastica, deoarece nu ar avea pe cine sa antreneze. Pentru moment, gimnastele au primit din partea unui medic de la Institutul National de Medicina Sportiva interdictia de a aborda programul tehnic pana nu revin la greutatea normala, a sustinut Belu. "Eu cred ca ele mai pot face performanta, dar mingea este in terenul lor", a spus antrenorul. Lotul national se pregateste pentru Campionatul European din Ungaria, care va incepe la 15 mai, dar fetele au probleme cu greutatea.
    ×
    Subiecte în articol: sport