x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ramanem in elita tenisului mondial

Ramanem in elita tenisului mondial

27 Sep 2004   •   00:00

Previzibila infrangere din partida de dublu nu a pus in pericol victoria si mentinerea Romaniei in Grupa Mondiala. Ieri, Andrei Pavel l-a invins lejer pe Frank Dancevici, iar Ionita a castigat prin abandon in fata lui Larose.

MIHAI IGIROSANU

Pavel a intrat pe arena centrala decis sa rezolve repede ecuatia calificarii in primele 16 echipe de Cupa Davis ale lumii. Diferenta de clasa intre numarul 15 si numarul 201 mondial sau cea dintre un jucator de 30 de ani, aflat la apogeul carierei, si un pusti care abia a implinit ieri 20 de ani au fost decisive.

SIGURANTA. "Nu am crezut nici macar un minut in timpul jocului ca el ma poate invinge. L-am simtit ca nici nu lovea asa cum a facut-o impotriva lui Hanescu", a rezumat Andrei filmul intalnirii cu Dancevici. Cel mai valoros jucator roman dupa "era Nastase" a tinut sa-si dezvaluie si aspiratiile pentru viitor: "Am visat intotdeauna sa jucam si noi un sfert de finala sau o semifinala in Cupa Davis. Uitati-va la Belarus, de exemplu, care a reusit asta in acest an. Am avut pana acum doua mari sanse, cu Olanda, cu Elvetia si nu mai vreau sa pierdem astfel de oportunitati."

ABANDON. Pentru ultimul meci al intalnirii cu Canada, capitanul-nejucator al Romaniei, Adrian Marcu, l-a trimis in teren pe debutantul Victor Ionita, cel care sambata pierduse partida de dublu alaturi de Florin Mergea. Disputa sa cu Simon Larose s-a incheiat insa dupa doar sase ghemuri, cand nord-americanul a abandonat din cauza unor dureri la umarul drept. Astfel, intalnirea Romania - Canada s-a incheiat 4-1 si in februarie 2005 vom evolua din nou in Grupa Mondiala a Cupei Davis. Numele viitorului adversar va fi aflat la inceputul lunii octombrie, cand urmeaza sa se traga la sorti cele opt confruntari.

In alta ordine de idei, ultimul act pentru obtinerea "Salatierei de argint" de anul acesta aduce fata in fata echipele Spaniei si ale SUA.

CONFLICT NASTASE - DRAGAN

Sambata, cu prilejul intalnirii de dublu, pierduta de cuplul Mergea / Ionita cu 4-6, 4-6, 6-2, 2-6 in fata canadienilor Nestor si Niemeyer, presedintele FR Tenis, Ilie Nastase, a fost protagonistul unui mic incident. In loja de unde urmarea meciul alaturi de Ion Tiriac si de Mircea Geoana, "Nasty" s-a certat cu fostul director al defunctului "Romanian Open Tennis" (patronat de Sever Muresan), Anghel Dragan. In timpul unui schimb de mingi, acesta s-a asezat langa Nastase, caruia a inceput sa-i reproseze ca i-a furat turneul. La un moment dat, presedintele FRT s-a enervat si l-a dat afara pe Dragan din loja. Tot sambata, canadianul Daniel Nestor (liderul mondial la dublu) s-a aratat jignit de afirmatiile lui Victor Ionita, care spusese vineri despre el ca nu prea se descurca pe zgura. De asemenea, colegul sau Simon Larose s-a suparat deoarece Andrei Pavel declarase ca a facut impotriva sa cel mai slab meci din Cupa Davis, desi castigase in trei seturi.

PETRECERE

Meciul decisiv al ultimei zile, Pavel - Dancevici, a fost urmarit de numeroase personalitati. Presedintele COR, Ion Tiriac, a vizionat intalnirea alaturi de realizatoarea "Surprizelor" Andreea Marin, din aceeasi loja cu Ilie Nastase si sotia sa, Amalia. Aseara, victoria si calificarea in Grupa Mondiala a fost sarbatorita cu prilejul nuntii antrenorului lui Victor Hanescu, Firicel Tomai, unde au fost invitati toti membrii echipei de Cupa Davis si conducerea federatiei.
×
Subiecte în articol: sport