x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ranieri cere 12 milioane de euro

Ranieri cere 12 milioane de euro

02 Iun 2004   •   00:00

Claudio Ranieri a fost demis luni de patronul Roman Abramovici, dar antrenorului italian nici prin gand nu-i trece sa plece de la Chelsea cu mana goala.

DELIA GOMOESCU

Potrivit tabloidului The Sun, Ranieri a solicitat miliardarului rus o despagubire de 8 milioane de lire sterline (circa 12 milioane de euro).

CLAUZE. Tehnicianul italian mai avea contract cu gruparea engleza inca trei ani, pana in 2007, perioada pentru care ar fi trebuit sa primeasca 6 milioane de lire sterline. In plus, potrivit unei clauze din contractul italianului, Abramovici trebuia sa-i plateasca lui Ranieri un milion de lire sterline pentru un eventual succes in campionat si cel putin tot atat pentru castigarea unei editii viitoare a Ligii Campionilor. Fostul antrenor al lui Mutu a considerat ca patronul rus l-a privat de posibilitatea de a obtine acesti bani atunci cand l-a demis, asa ca a cerut inca doua milioane de lire sterline. Daca gruparea engleza ii va plati toti banii lui Ranieri, italianul nu va avea insa dreptul sa antreneze o alta echipa, asa ca, cel mai probabil, cele doua parti vor ajunge pana la urma la un acord.

SUCCESOR. Chelsea a precizat ca va anunta oficial numele viitorului antrenor in cel mult 48 de ore. Succesorul lui Ranieri pe banca tehnica a londonezilor este insa cunoscut de mai multa vreme. Acesta este Jose Mourinho, tehnicianul care saptamana trecuta a castigat Liga Campionilor cu FC Porto.

Mourinho nu mai e "dragon"

Jose Mourinho si-a reziliat ieri contractul cu FC Porto. Tehnicianul portughez era asteptat in aceeasi zi la Londra pentru a-si prelua noua echipa. Mourinho nu intentioneaza insa sa vina singur la Chelsea. El vrea sa aduca pe "Stamford Bridge" si trei jucatori ai proaspetei campioane a Europei: Deco, Paulo Ferreira si Costinha. In plus, Mourinho ar dori sa aiba alaturi si intregul staff tehnic cu care a colaborat la FC Porto. Portughezul va semna cu gruparea engleza un contract pe 4 ani si va avea un salariu de 7,5 milioane de euro pe sezon.

Italianul vrea sa ramana in Anglia

Jon Smith, impresarul lui Claudio Ranieri, a declarat ca antrenorul italian doreste sa ramana in Anglia pentru a pregati o alta grupare din Premier League. "Claudio adora aceasta tara si daca i se va oferi posibilitatea sa ramana aici o va face", a declarat Smith pentru radio BBC. Ranieri a venit la Chelsea in 2000 si in sezonul recent incheiat a realizat una dintre cele mai importante performante din istoria clubului, locul doi in campionat si calificarea in semifinalele Ligii Campionilor. Presa insulara vorbeste despre posibilitatea ca Ranieri sa preia incepand cu sezonul viitor pe Tottenham.
×
Subiecte în articol: sport milioane ranieri