x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Real - Urmariti de momentul Getafe

Real - Urmariti de momentul Getafe

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    17 Oct 2006   •   00:00
Real - Urmariti de momentul Getafe

Antrenorul Realului, Fabio Capello, a fost supus ieri unui tir nemilos de numerosii reprezentanti ai presei spaniole. Meciul din aceasta seara este privit ca una dintre ultimele sanse ale italianului de a convinge la carma giganticului club.

Inca din startul conferintei de presa sustinute la Hotelul Marriott, Capello a incercat sa le promita ziaristilor iberici ca perioada mai slaba prin care trece Realul se va incheia foarte rapid.

EXPLICATII. "Echipa care s-a putut vedea la Getafe nu poate fi adevaratul Real. La Madrid a fost tot timpul o echipa luptatoare, sper sa reusesc sa le ridic moralul jucatorilor pentru meciurile viitoare". Antrenorul italian a evitat sa dea detalii despre discutia pe care a avut-o cu jucatorii dupa infrangerea de la Getafe. "Am vorbit de multe lucruri si despre unele probleme pe care vom incerca sa le rezolvam. Problemele le cunoastem si va trebui sa le rezolvam in cadrul echipei. Sper sa le rezolvam chiar incepand cu meciul cu Steaua."

IMPORTANTA. Apoi, Capello a incercat sa afiseze siguranta: "Nu-mi place sa-mi caut scuze. Cred ca la Getafe am atins un nivel foarte scazut. Este treaba noastra acum sa ne dam seama de ce s-a intamplat acest lucru. Ziaristii se indoiesc de mine, eu sunt linistit. Ar trebui sa se astepte sfarsitul sezonului pentru a critica o persoana", a spus Capello. Intrebat care meci este mai important, cel cu Steaua sau cel cu Barcelona, din campionat, Capello a raspuns: "Ambele partide au o importanta egala. Desigur, pentru viitorul echipei, este mai important meciul cu Steaua, mai ales ca in campionatul Spaniei sunt mai multe meciuri".

"Steaua e o echipa buna"

Fabio Capello a facut si o scurta analiza asupra jocului Stelei, dezvaluind ca a urmarit cele doua meciuri disputate de ros-albastrii in grupa E a Ligii Campionilor. "Steaua este o echipa buna. Am vazut meciurile cu Dinamo Kiev si cu Olympique Lyon. In prima partida, cu Lyon, pana la gafa portarului, Steaua a jucat foarte organizat si partida a fost aproximativ egala. Este o echipa care ataca foarte rapid." Fundasul dreapta de conjunctura al Realului, Alvaro Mejia, a declarat pentru site-ul oficial al clubului ca Steaua este asemanatoare cu Getafe, formatie care a invins Realul cu 1-0 in ultima etapa din Primera Division. "Steaua este un adversar de care trebuie sa tinem cont. Pe terenul sau va fi si mai dificil si trebuie sa invingem. Nu putem sa ne relaxam si sa pierdem iar. Am vazut meciul Stelei cu Dinamo Kiev si stim ca exercita multa presiune si muncesc mult. In multe aspecte este asemanatoare cu Getafe. Din acest motiv trebuie sa ne impunem ritmul si sa-i dominam, ca sa nu se intample la fel ca sambata", a spus Mejia.
SERGIO RAMOS, HOTARAT
Tanarul international al Realului, stoperul Sergio Ramos (foto) a parut hotarat sa plece victorios de la Bucuresti. "Stim ca Steaua are jucatori importanti si, pentru noi, jucand in deplasare, lucrurile sunt destul de complicate. Vom incerca sa facem un meci bun, sa mentinem poarta intacta si sa ne indeplinim obiectivul, acela de a castiga. Pentru noi sunt importante si Liga Campionilor, si campionatul Spaniei. Vom lupta pentru titlu in ambele competitii!", a afirmat Ramos. Jucatorul madrilen considera ca echipa isi poate reveni. "Cred ca se pot schimba multe in trei zile, totul poate fi imbunatatit".
APARAREA
Accidentarile ii dau foarte multa bataie de cap antrenorului Fabio Capello, care este nevoit sa improvizeze in linia de fund. Cel mai descoperit post este cel de fundas dreapta, unde cei doi titulari, brazilianul Cicinho si internationalul spaniol Michel Salgado, sunt accidentati. In aceste conditii, stoperul Alvaro Mejia va evolua din nou in aceasta pozitie, la fel cum a facut-o si la Getafe. De asemenea, internationalul Italian Fabio Cannavaro are sanse mici de a evolua in Ghencea, astfel ca Ivan Helguera va fi retras langa Sergio Ramos, in centrul defensivei. In atac, Ronaldo are mari sanse de a fi titularizat in fata lui Cassano.

VEDETELE REALULUI AU LUAT CONTACT CU GHENCEA
VALORI. Fabio Cannavaro (stanga) si Ronaldo au incantat chiar si la o miscare lejera inaintea meciului
Realul a efectuat aseara, de la ora 18:30, antrenamentul oficial in Ghencea, Fabio Capello scotandu-si jucatorii pe gazon cu circa o jumatate de ora mai devreme decat era prevazut initial. Sedinta de pregatire a fost una lejera si s-a desfasurat sub privirile a aproximativ 100 de "socios" madrileni, majoritatea femei, si trecuti bine de prima tinerete. Brazilianul Ronaldo a fost in centrul atentiei, jongland la un moment dat cu doua mingi si incheind antrenamentul separat de restul coechipierilor. El a ramas pe teren printre ultimii, preferand sa mai schimbe pase cu Emerson si Roberto Carlos.

×
Subiecte în articol: sport steaua capello getafe