x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Reghecampf, tarat in scandalul pariurilor

Reghecampf, tarat in scandalul pariurilor

01 Feb 2005   •   00:00

Acuzat ca este implicat in mafia pariurilor din Germania, arbitrul Robert Hoyzer a nominalizat cativa jucatori care i-ar fi fost complici. Printre acestia se numara si romanul Laurentiu Reghecampf.

FLORIN GONGU

VALOARE. Prin evolutiile sale de la Cottbus, Reghecampf a prins si echipa nationala
Fotbalistul roman a ramas surprins sa-si vada numele pe lista publicata ieri de cotidianul Bild cu cei 9 jucatori denuntati de arbitrul Hoyzer, care a influentat rezultatele a 4 partide la care a fost delegat, alegandu-se astfel cu 70.000 de euro.

L-A FURAT. "Nici nu-l cunosc pe acest om. O singura data m-a arbitrat si atunci m-a furat. Cand eram la Energie Cottbus am inscris dintr-o lovitura libera si mi-a anulat golul", a povestit Reghe, care din 7 ianuarie s-a transferat la Alemania Aachen, tot in liga a doua germana, echipa cu sanse la promovare si ramasa in faza "16-imilor" Cupei UEFA. Romanul a dezmintit ca ar fi implicat in mafia pariurilor, mai cu seama ca este vorba de perioada petrecuta la Energie. "Pentru Cottbus am marcat 20 de goluri si de doua ori am fost desemnat cel mai bun jucator al anului. Cum sa fiu banuit in asemenea conditii?". El a mai precizat ca nu l-a contactat nimeni de la procuratura sau de la federatie, in vederea unor eventuale investigatii, avand o discutie cu oficialii de la noul sau club.

2,7 MILIOANE DE EURO
Politia germana a fost sesizata de o casa de pariuri ce a fost nevoita sa achite doua castiguri in valoare de 1,7 milioane de euro, respectiv 1 milion de euro, pentru meciul din Cupa Germaniei dintre Paderborn si Hamburg, scor 4-2 pentru primii. "E vorba de proprietarii unui bar din Berlin, care sunt croati. Probabil ca numele meu a fost asociat in aceasta poveste pentru ca am ramas prieten cu bosniacul Piplica de la Cottbus, a carui sotie este croata. In acel bar am fost o singura data, acum vreo doi ani", a povestit Reghe. Pe lista din Bild, apare si numele lui Piplica.

MAFIE IN LIGILE INFERIOARE
Partida Paderborn - Hamburg (scor 2-4) s-a jucat in primul tur al Cupei Germaniei, la 21 august 2004. Atunci, Hamburg a condus cu 2-0, dar arbitrul Hoyzer, 25 de ani, a intors meciul de unul singur. A acordat doua penalty-uri formatiei de amatori, a eliminat doi jucatori de la formatia din prima liga, facilitand "surpriza". "Cei din mafia pariurilor nu au cum sa se bage la echipe din prima sau din a doua liga, pentru ca fotbalistii au contracte foarte bune. Ei lucreaza la meciurile din ligile inferioare, sau la cele din Cupa", a explicat Laurentiu Reghecampf.
×
Subiecte în articol: sport