x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Reîncepe cursa umăr la umăr

Reîncepe cursa umăr la umăr

de Mihai Igirosanu    |    24 Apr 2008   •   00:00
Reîncepe cursa umăr la umăr

Trupa lui Ioan Andone a obţinut aseară punctele care o readuc la egalitate de puncte de Steaua în fruntea clasamentului. Omul decisiv pentru CFR a fost, din nou, argentinuanul Diego Ruiz.

CFR CLUJ – FC VASLUI 1-0 - Ardelenii au egalat Steaua

 

Trupa lui Ioan Andone a obţinut aseară punctele care o readuc la egalitate de puncte de Steaua în fruntea clasamentului. Omul decisiv pentru CFR a fost, din nou, argentinuanul Diego Ruiz.

 

Antrenorul Vasluiului, Emil Săndoi, a încercat să plece neînvins din Gruia graţie unei aşezări ultradefensive, cu un presing arţăgos în propriul teren. Fără să conteze prea mult în ofensivă, planurile moldovenilor au fost dejucate de o execuţie cinică a argentinianului Diego Ruiz, care a profitat şi de deruta stoperilor adverşi. Momentan, CFR Cluj a revenit pe primul loc, datorită golaverajului mai bun, însă, dacă echipa clujeană şi Steaua îşi cîştigă ultimele trei partide, formaţia din Ghencea devine campioană graţie avantajului din meciurile directe. “Mă bucur foarte mult că am marcat din nou şi că acest gol ne-a făcut să recuperăm diferenţa de puncte faţă de Steaua. Dedic golul soţiei şi familiei mele”, a declarat după meci eroul CFR-ului, argentinianul Diego Ruiz.

CONTRAATAC. Deranjat de faptul că fanii ardeleni au scandat în repetate rînduri în direcţia jucătorilor săi, “Sclavii lui Steaua, voi sînteţi sclavii lui Steaua!”, patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a declarat: “Dacă ei scandează asta, atunci ei sînt sclavii lui Steaua. CFR vrea să ia campionatul, dar ei vor teatru de păpuşi, să-i lase toţi să cîştige”. Porumboiu a comentat şi arbitrajul lui Ionel Ivan: “Şi CFR şi noi trebuia să primim cîte un penalty. A fost mai mult al nostru, cînd Cadu l-a ţinut clar pe Matei, dar cred că a fost henţ şi la Mardare. E drept că mingea a fost şutată de aproape, dar cred că se putea da penalty. Şi Dani trebuia să ia primul galben şi ar fi fost eliminat, dar n-a văzut”. Portarul portughez al CFR-ului, Nuno Claro, a fost înlocuit în minutul 28 cu Stăncioiu, deoarece a suferit o comoţie cerebrală şi va fi indisponibil şapte zile. Deoarece şi celălalt portar străin din lot, Lars Hirschfeld, este accidentat şi se află în Norvegia pentru îngrijiri, la meciul de sîmbătă, din deplasare, cu Dacia Mioveni, va fi inclus în lot, pentru prima oară în acest sezon, Petru Ţurcaş.

 

Gigi Becali rămîne optimist

În ciuda victoriei obţinute de CFR, patronul Stelei, Gigi Becali, s-a arătat extrem de optimist în privinţa finalului de sezon: “Steaua nu mai poate pierde titlul, va învinge sigur în următoarele două jocuri. Nu mai puneţi la socoteală meciul cu Buzăul, de acasă, din ultima etapă! Teamă am, dar nu cred că mai putem pierde campionatul”. Referitor la meciul CFR – FC Vaslui, Becali a mai spus că: “E posibil să se mai încurce CFR-ul, nu ştiu, cred, totuşi, că nu vor bate la Mioveni. Vasluiul a avut penalty clar la Cluj, dar a fost doar o greşeală”.

×
Subiecte în articol: sport steaua