x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Respect pentru "tricolori"

Respect pentru "tricolori"

05 Oct 2004   •   00:00

Daca echipa Romaniei s-a reunit deja, de ieri, lotul Cehiei are prevazuta adunarea abia azi. Antrenorul Karel Bruckner se va vedea cu jucatorii convocati la Hotelul Praha, la ora locala 14:30.

FLORIN GONGU - Praga

Atmosfera in capitala Cehiei este una apasatoare inaintea importantului meci cu Romania. Infrangerea suferita in fata Olandei in primul lor meci ii determina pe cehi sa abordeze meciul doar la victorie, chiar daca vor fi lipsiti de aportul unor piese de baza, cum ar fi Nedved, retras din activitate, si Poborski, accidentat.

TREABA SELECTIONERULUI. Cum echipa nationala este privita ca o afacere ce tine cont doar de selectioner, pana ieri, antrenorul Karel Bruckner nu-si facuse aparitia prin federatie. La birou s-a aflat doar presedintele Jan Obst, care, in ciuda unui asa-zis program incarcat, a acceptat o discutie despre confruntarea de sambata. El a spus ca se teme de Adrian Ilie, dand dovada ca nu detine informatii despre adversar, lasand totul in seama selectionerului.

LA BLOC. Tinand cont de varsta inaintata a selectionerului Karel Bruckner (65 de ani), federatia i-a permis sa aiba doua birouri. Unul in orasul natal, acolo unde locuieste, Olomouc, si unul la Praga. Cel mai mult timp, el il petrece acasa, departe de stresul capitalei. Sediul din Olomouc este amplasat la stadionul Sigma, acolo unde isi are sediul si clubul cu acelasi nume, care activeaza in prima liga. Interesant este faptul ca Bruckner este destul de modest. El locuieste impreuna cu familia, intr-un apartament la bloc, situat la 5 minute de stadion. "Este un om modest. Acum nu-i acasa, nu e masina in fata blocului", spune o vecina. De ceva timp, el supravegheaza lucrarile casei pe care si-o construieste la 5 kilometri de Olomouc. Din acest motiv, el va aparea la Praga, chiar azi, la reunirea lotului, ieri asistand la meciul de campionat Sigma Olomouc - Banik Ostrava. Conform celor din federatie, selectionerul Cehiei este destul de reticent la contactul cu ziaristii, aparitiile sale fiind limitate, incadrandu-se in programul obligatoriu impus de competitiile oficiale.

Jan Obst: "Nu ma priveste retragerea lui Nedved!"

  • Jurnalul National: Ce asteptati de la meciul Cehia - Romania?

    Jan Obst: Este un meci foarte important pentru noi si suntem constienti de dificultatea partidei, mai cu seama ca Romania este foarte puternica, o forta in Europa.

  • Vor lipsi Nedved si Poborski.

    Asa este! Aceasta este o mare problema pentru noi, dar cred ca avem in lot jucatori capabili sa-i inlocuiasca.

  • Ce jucatori va inspira teama din echipa Romaniei?

    In primul rand, Adrian Ilie (!!!) si apoi Adrian Mutu!

  • Il cunoasteti pe Mircea Sandu?

    Cum sa nu? Este o mare personalitate a fotbalului, cu functii importante in structurile de conducere. Ne stim de la diferite congrese.

  • Este in pericol postul lui Bruckner in cazul unui rezultat negativ?

    Nu va fi nici o problema. Karel Bruckner se afla sub contract cu federatia pana in iunie 2006 si intelegerea va fi respectata. Avem mare incredere in el.

  • Ce ati facut pentru a-l determina pe Nedved sa se razgandeasca?

    Eu nu am facut nimic, pentru ca asta e treaba antrenorului. Pavel ne-a trimis o scrisoare la 24 septembrie in care ne-a anuntat decizia lui. Antrenorul Bruckner a fost dupa el in Italia, a stat de vorba cu el, dar hotararea a ramas neschimbata.

  • Si Hagi a facut ceva similar in Romania, iar dupa un timp a revenit asupra deciziei.

    Nedved este asteptat oricand sa se intoarca la echipa nationala.

  • Este Nedved un tip dificil?

    Nu pot sa ma pronunt. Aceasta e tot treaba antrenorului, sa-si cunoasca jucatorii.
  • ×
    Subiecte în articol: sport