x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Revine si Dorinel

Revine si Dorinel

28 Ian 2005   •   00:00

Selectionerul Victor Piturca s-a hotarat, in mare masura, inca de ieri asupra celor 14 jucatori din campionatul intern care vor completa lotul pentru meciul amical contra Slovaciei, de pe 9 februarie, din Cipru.

MIHAI IGIROSANU

NEOBOSIT. Dupa ce l-a readus la Steaua, Victor Piturca il reintroduce pe Dorinel Munteanu si in circuitul echipei nationale
Alaturi de jucatori care au mai fost obisnuiti cu lotul "tricolor", Piturca doreste sa mai includa in delegatie si cativa fotbalisti pentru care echipa nationala nu a reprezentat, pana de curand, decat un vis frumos.

REVENIRE. Daca Bogdan Stelea a fost readus la echipa reprezentativa inca din perioada mandatului lui Anghel Iordanescu, un alt fotbalist apartinand "generatiei de aur", Dorinel Munteanu, va reveni prntre "tricolori". In urma unei discutii purtate cu selectionerul, mijlocasul Stelei s-a razgandit in privinta retragerii de la echipa nationala si va onora convocarea pentru partida cu Slovacia. Alaturi de Stelea, Adrian Ilie si Galca, Dorinel este ultimul reprezentant al celei mai reprezentative generatii a fotbalul romanesc.

NOUTATE. Una dintre noutatile noului selectioner va fi fundasul stanga al Farului Constanta, Cosmin Pascovici, jucator pentru care Victor Piturca are o admiratie deosebita. Acesta are mari sanse sa fie titular in meciul de pe stadionul "GSZ" din Larnaca, in dauna stelistului Petre Marin, celalalt aparator de banda stanga care se regaseste pe lista largita a lui Piturca.

SURPRIZE. Dintre posibilele surprize anuntate in lotul largit, constanteanul Vasilica Cristocea are cele mai mari sanse sa figureze printre cei 22 de "tricolori" care vor infrunta echipa lui Dusan Galis. In principiu, cei 14 fotbalisti din Divizia A care se vor prezenta pe data de 7 februarie la reunirea lotului vor fi: Stelea, M. Popa, Ogararu, Radoi, Ghionea, Pascovici, Fl. Petre, D. Munteanu, Paraschiv, Caramarin, Cristocea, D. Niculae, Neaga si Cl. Niculescu.

MINTAL, "TUNARUL" DIN BUDESLIGA
Spre deosebire de Piturca, pentru care absentele din lot sunt numeroase (Lobont, Chivu, Mutu, Pancu sau Ganea), selectionerul Slovaciei, Dusan Galis, va deplasa in Cipru un lot numeros si extrem de valoros. Principala arma a sa este golgeterul la zi al Bundesligii, Marek Mintal, mijlocasul ofensiv al lui FC Nürnberg. El a fost transferat de Nürnberg in 2003, de la fosta adversara a lui Dinamo, MSK Zilina, in schimbul a doar 150.000 de euro. Momentan, pretul lui Mintal este de 4 milioane de euro. La 27 de ani, "decarul" lui Nürnberg a fost desemnat anul trecut jucatorul anului in Slovacia, tara in al carei campionat a fost golgeter in 2002 si 2003. Pe langa Mintal, alte nume importante din lotul slovac sunt fundasii Labant (Sparta Praga) si Varga (Celtic), mijlocasii Karhan (Wolfsburg), Janocko (Austria Viena) si atacantii Nemeth (Middlesbrough), Vittek (Nürnberg) sau Sestak (Zilina).
×
Subiecte în articol: sport