x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Revolutia lui Piturca

Revolutia lui Piturca

25 Ian 2005   •   00:00

Selectionerul Victor Piturca a remaniat lista "stranierilor" incepand chiar cu meciul amical contra Slovaciei, care va avea loc pe 9 februarie, la Larnaca, pe stadionul "GSZ".

MIHAI IGIROSANU

"COBRA TRICOLORA". Dupa o pauza de doi ani si cand se parea ca a terminat cu fotbalul mare, Adi Ilie revine in circuitul echipei nationale
In vederea confruntarii cu slovacii, antrenorul i-a readus in circuitul echipei nationale patru nume disparute de foarte mult timp. Reunirea lotului este programata pe 7 februarie, la Casa Fotbalului.

REVENIRI. Printre cei 8 "stranieri" apar Adrian Ilie (FC Zurich), Costel Galca (CF Almeria), Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev) sau Vali Nastase (Bologna). Alaturi de acestia, selectionerul i-a mai chemat pe Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Daniel Pancu (Besiktas Istanbul) si Nicolae Mitea (Ajax Amsterdam). Daca Adi Ilie (30 de ani), Galca (32) si chiar Vali Nastase (30) au fost omisi pana acum mai ales din cauza varstei, Tiberiu Ghioane a refuzat sa onoreze convocarile cat timp Anghel Iordanescu s-a aflat pe banca tehnica a "tricolorilor".

PERIOADA. Stoperul celor de la Bologna, Vali Nastase, nu a mai fost convocat la lot din 2001 si va bifa abia a patra selectie. Ultimul meci la Nationala pentru atacantul lui FC Zurich, Adrian Ilie, a fost amicalul Norvegia - Romania (1-1), disputat pe 11 iunie 2003. La 32 de ani, Costel Galca evolueaza in Segunda Division la Almeria si a evoluat ultima oara pentru tricolori in august 2002, la amicalul Romania - Grecia (0-1). Ghioane a bifat ultima prezenta pe 20 noiembrie 2002, tot intr-un amical, Romania - Croatia (0-1). Piturca se gandeste sa-l readuca in circuitul tricolorilor si pe Filipescu.

DIVIZIA A
Selectionerul Victor Piturca mai pregateste cateva surprize si in ceea ce priveste lista jucatorilor din campionatul intern. Din cate se pare, el a obtinut acceptul mijlocasului Stelei, Dorinel Munteanu, de a se razgandi si a reveni la echipa nationala. Pe langa Munteanu, noul antrenor al "tricolorilor" va mai chema cativa jucatori mai putin obisnuiti cu prima reprezentativa, dar va merge si pe mana altora pentru care atmosfera lotului national nu este deloc o noutate.
TINERET
Selectionerul echipei de tineret, Nicolae Manea, a convocat patru "stranieri" pentru partida cu Slovacia, care va avea loc marti 8 februarie, pe stadionul "Antonis Papadopoulos" din Larnaca. Jucatorii chemati de Manea sunt: Sebastian Hutan, Razvan Cocis (ambii Serif Tiraspol), Gabriel Tamas (Spartak Moscova) si Claudiu Keseru (FC Nantes). Reunirea lotului a fost stabilita tot pentru ziua de 7 februarie, la Casa Fotbalului, dar de la ora 11:00.
×
Subiecte în articol: sport