x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Riscul era prea mare"

"Riscul era prea mare"

08 Sep 2004   •   00:00

Calificat in optimile de finala ale ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, Andrei Pavel a fost nevoit sa se retraga din cauza unei probleme la coloana vertebrala.

IONUT PADURARU

Pavel a ratat astfel o noua intalnire cu numarul 1 mondial, elvetianul Roger Federer, cel care il invinsese deja de patru ori in acest sezon. In urma abandonului tenismanului roman, Federer s-a calificat automat in "sferturi", unde il va intalni pe americanul Andre Agassi. Pentru prestatia sa la US Open, Pavel va primi 30 de puncte ATP si 70.000 de dolari. Cel mai bun tenisman roman al momentului a explicat motivele retragerii sale intr-un interviu publicat pe site-ul oficial al turneului american.

  • Care sunt motivele abandonului tau?

    Andrei Pavel: Am resimtit dureri la spate cand serveam, in setul 5 al meciului cu coreeanul Lee, din turul 3. S-a inrautatit apoi, dar sper sa nu fie atat de grav ca in 2003. Primul semn l-am avut in game-ul doi din ultimul set. Dar nu m-am gandit prea mult la durere, am continuat pentru ca voiam neaparat sa castig acest meci. Dupa aceea situatia s-a inrautatit. Am incercat sa ma antrenez, dar nu am rezistat decat zece minute, nu puteam sa alerg deloc. Acum s-a mai ameliorat durerea, dar tot e rau.

  • Te-ai gandit sa apelezi la o interventie chirurgicala?

    Nu, nu vreau operatie. Decat sa ma operez la spate, mai bine ma retrag.

    "Sper sa mai joc in acest an"

  • Doctorii ce ti-au zis? Cum vei rezolva problema?

    Am o problema la coloana, un disc este putin deplasat. Asta am aflat in aceasta dimineata, dupa un control RMN.

  • Vei lipsi mult?

    Nu stiu sigur. Doctorul mi-a zis ca in primul rand trebuie sa-mi treaca durerea, iar apoi a parut destul de optimist. Dar daca as fi jucat cu Federer putea fi mult mai rau, riscul era foarte mare. Puteam chiar sa-mi inchei cariera, si nu am vrut asta.

  • Te duci in Germania acum?

    Da. Voi compara analizele de acum cu cele facute data trecuta la spate si voi discuta cu doctorii care m-au mai tratat. Iar apoi voi merge la un fizioterapeut olandez, cu care lucrez de un an si jumatate.

  • Sezonul s-a incheiat pentru tine?

    Sper ca voi mai putea sa joc in acest an.

  • Ai vorbit cu Federer?

    Nu, nu am vorbit cu Roger.

  • Asteptai o noua intalnire cu el?

    Buna intrebare. Bineinteles. Un meci cu el in optimile unui turneu de Grand Slam, nu conteaza care, ar fi fost extraordinar. Mai ales pe terenul central din New York.

    CASTIGURI DE 3,7 MILIOANDE $

    Andrei Pavel, numarul 25 in clasamentul ATP Indesit Championship Race, a castigat in toata cariera sa 3.728.464 de dolari, in acest an intrandu-i in buzunar nu mai putin de 445.944 de dolari. De mentionat ca pana acum, in acest an competitional, "Cneazul" a avut un parcurs destul de bun, el reusind sa ajunga in semifinalele tuneului de la Houston. De asemenea, tenismanul roman a facut o figura frumoasa si la Miami, Roma si Dubai, unde a ajuns pana-n sferturi. Roger Federer a castigat anul acesta cat Pavel in toata cariera, adica 3.753.222 de dolari. Per total, actualul lider al clasamentului ATP a totalizat din castiguri circa 12 milioane de dolari.
  • ×
    Subiecte în articol: sport