x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romancele arbitreaza Rusia

Romancele arbitreaza Rusia

13 Oct 2004   •   00:00

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, are motive serioase de bucurie. Acesta a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca arbitrii romani Alexandru Tudor si Sorin Corpodean au fost solicitati de UEFA pentru a conduce partide din cadrul grupelor Cupei UEFA, competitie in care activeaza si Steaua.

CATALIN FAINISI

"Sunt foarte bucuros deoarece am delegarile de la UEFA, incluzandu-l si pe Sorin Corpodean, ceea ce inseamna ca masura pe care am luat-o, de a-l retrage de la meciul Legia Varsovia - FC Tbilisi, a fost apreciata asa cum am gandit-o noi", a declarat Ion Craciunescu.

INEDIT. Cea mai mare bucurie pentru seful arbitrilor a fost insa convocarea brigazii Cristina Ionescu (centru) - Monica Rigo si Carmen Neagu, asistenti, care vor conduce partida amicala Finlanda - Rusia, pe 16 octombrie. Acesta considera ca alegerea romancelor pentru acest meci este foarte importanta pentru imaginea arbitrilor de sex feminin, acestea dovedind, o data cu trecerea timpului, calitati deosebite in arbitrajul mondial.

IMAGINE. Referitor la felul cum sunt priviti "fluierasii" romani in Europa, Craciunescu a declarat ca arbitrii nostri sunt. "Chiar noi ne-am adus in aceasta situatie. Toata lumea stie despre arbitrii romani ca decid titlurile in campionat si ca gresesc in favoarea anumitor echipe. Aceasta imagine proasta a fost provocata si de presa si de declaratiile oamenilor de fotbal", a apreciat presedintele CCA.

PLATINI. Craciunescu si-a amintit de atmosfera de la Paris, unde a supervizat sambata partida Franta - Irlanda (0-0). Acolo a discutat minute intregi cu presedintele federatiei franceze, Michel Platini:"Este un om extraordinar de modest, respectat de toti francezii.

In plus, nimeni nu a comentat arbitrajul, desi Franta a inregistrat a doua remiza pe teren propriu", a adaugat fostul arbitru, caruia Platini i-a comunicat ca Romania, la fel ca Franta, are o echipa in reconstructie si este nevoie de rabdare pentru a realiza performante. Craciunescu a adaugat ca UEFA a modificat regulamentul privind pozitia de ofsaid, pe care il va studia, urmand sa comunice ulterior noile precizari.

ZICU, SUSPENDAT DOI ANI

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a decis ieri suspendarea pe doi ani a fotbalistilor Ianis Zicu (AC Parma) si Lucian Goian (Dinamo) de la toate echipele nationale pentru atitudine nesportiva. In partida de tineret cu nationala similara a Cehiei, pierduta cu 4-1 de "tricolori", Zicu a refuzat sa intre pe teren in repriza a doua, injurandu-l pe tehnician si plecand la vestiare. Atacantul Parmei a declarat insa ca i-a injurat pe fotbalistii de rezerva ai cehilor, care au glumit pe seama sa, spunandu-i ca s-a dus degeaba in Cehia, romanii fiind umiliti. Cu toate ca Manea l-a iertat pe fotbalist, Comitetul Executiv al FRF i-a aplicat drastica pedeapsa, membrii acestuia considerand ca un astfel de comportament nu poate fi tolerat.

×
Subiecte în articol: sport