x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Armenia / "Amical" pe puncte

Romania - Armenia / "Amical" pe puncte

07 Iun 2005   •   00:00

Fara nici o sansa de a se califica la CM, "tricolorii" joaca in aceasta seara, la Constanta, de la ora 20:30, doar cu gandul la viitorul echipei nationale.

  • de SORIN ANGHEL, MIHAI IGIROSANU - Constanta
  • SPORT
  • MURATI. Antrenamentul de ieri-dimineata s-a desfasurat pe un timp ploios, iar tricolorii au parut destul de destinsi
    Chiar daca sansele de calificare s-au anulat, selectionerul Victor Piturca vrea sa ne mentinem sperantele ca vom ajunge la Mondialul de anul viitor, din Germania.

    Meciul cu Armenia, care este privit de toata lumea ca unul amical, este pregatit in mare secret de staff-ul echipei nationale.

    OSTILITATE. Antrenamentul oficial de ieri-dimineata s-a desfasurat cu portile inchise pana spre final. Zeci de ziaristi au roit in jurul Stadionului "Gheorghe Hagi" pentru a obtine ultimele informatii din tabara tricolorilor. Cand ploaia s-a intetit foarte tare, selectionerul a permis accesul presei la sedinta de pregatire. Piturca si-a continuat atitudinea ostila fata de reprezentantii mass-media atunci cand a refuzat sa acorde declaratii in cadrul unei conferinte de presa, organizata civilizat. Selectionerul a preferat sa stranga reprezentantii presei in jurul sau, in spatele uneia dintre porti, iar dupa circa 10 minute de dialog a exclamat nervos: "Gata, lasati-ma in pace!", plecand val-vartej la vestiare.

    VORBE. "Vor fi destule schimbari in echipa fata de meciul de la Rotterdam. Ele sunt datorate accidentarilor sau formei mai slabe a unor jucatori. Jucand contra unui adversar de o valoare medie, vor evolua si mai multi jucatori din campionatul intern", a declarat selectionerul. In timp ce raspundea selectiv la intrebarile ziaristilor, jucatorii executau lovituri de la 11 metri. La un moment dat, Cosmin Contra a preferat sa trimita o bolta, mingea fiind foarte aproape de a-l lovi pe Victor Piturca.

    NOUTATI. Primul vizat pentru a ramane pe banca de rezerve era Cosmin Contra, "groparul" de la Rotterdam. Acesta va fi pe teren insa inca din primul minut. Norocul lui "Gurita" l-a reprezentat accidentarea lui Florentin Petre. Modificari in formula de start se vor produce si in banda stanga. Pompiliu Stoica, care nu a impresionat cu Olanda, ii va lasa locul lui Razvan Rat, iar Gigel Coman va completa flancul in locul lui Mitea. In linia mediana, Ovidiu Petre va fi titularizat in detrimentul lui Petre, iar Plesan va aparea in centru, langa Dorinel Munteanu. Fata de partida de miercuri, atacul va fi si el cu totul altul. Cum Mutu este suspendat, iar Claudiu Niculescu accidentat, Piturca ii va trimite in fata pe Marius Niculae si pe Gigel Bucur.

    DOAR NICULAE A VORBIT
    Singurul dintre tricolori care a avut "curajul" sa discute cu presa a fost atacantul lui Sporting Lisabona, Marius Niculae (foto). Desi declaratiile sale n-au iesit din tiparul banal, gestul lui Niculae este de apreciat, in comparatie cu atitudinea stupida a colegilor sai. "Trebuie sa castigam ca sa demonstram ca am trecut peste socul din Olanda. Nimanui nu-i pare bine ca am ratat aceasta calificare, dar nu avem ce face. Trebuie sa punem osul la treaba si sa muncim pentru viitoarea campanie de calificare. Romania va demonstra contra Armeniei ca nu si-a pierdut pofta de fotbal, indiferent de situatia in care se afla. Imi doresc sa marchez, dar ar fi fost mai important daca echipa reusea sa inscrie la Rotterdam. Acolo era un gol adevarat, acum jucam doar pentru viitor", a declarat Niculae, care a discutat cu Loti Bölöni despre un posibil transfer la Rennes. El va aparea din primul minut in echipa nationala dupa aproape un an. Partenerul sau din atac, Gigel Bucur, va debuta ca titular intr-o partida oficiala.

    PITURCA VA AJUTA "TINERETUL"
    Meciul echipelor de tineret va avea loc tot astazi, de la ora 17:00, pe Stadionul "Petromidia" din Navodari. Spre aceasta confruntare va fi indreptata atentia conducatorilor FRF, mai ales ca echipa lui Florin Marin mai detine inca sanse reale de calificare sau pentru a prinde barajul care poate duce la CE 2006. "In momentul in care echipa nationala nu va mai avea nici sanse teoretice de a se califica, voi ajuta echipa de tineret cu toti fotbalistii de care are nevoie. Este foarte importanta o calificare pentru fotbalul romanesc, fie ea obtinuta de nationala de tineret", a declarat selectionerul reprezentativei de seniori, Victor Piturca. Jocul de la Navodari va fi transmis in direct, pe TVR 2.

    PETRE, OUT
    Dinamovistul Florentin Petre a urmarit antrenamentul de ieri de pe banca de rezerve, fiind accidentat. "Piticul" a parasit ieri dupa-amiaza cantonamentul echipei nationale, deoarece nu poate nici macar sa alerge. "Are o contuzie puternica si un cheag de sange care i-ar putea cauza o ruptura musculara daca l-am forta in partida cu Armenia. Nu puteam risca, astfel ca am renuntat la serviciile sale", a motivat selectionerul Victor Piturca. In locul lui Petre nu va mai fi adus nici un jucator.

    TOT TACUTI
    Dupa antrenament, jucatorii echipei nationale au dat dovada de o totala ignoranta. Pentru a se feri de presa, fotbalistii au iesit de la vestiare in grup, mergand direct la autocarul care ii astepta chiar in fata iesirii. "Nu Piturca ne-a cerut sa nu dam declaratii presei. Cine a dorit sa vorbeasca a vorbit, cine nu, nu!", ne-a dezvaluit un jucator. "Dupa meciul cu Olanda au aparut multe jigniri. Va dati seama cate ar mai aparea daca pierdem si in fata Armeniei", a spus selectionerul.

    PITURCA NU AGREEAZA RETRAGEREA LUI DORINEL
    Intrebat ce parere are despre retragerea de la echipa nationala a lui Dorinel Munteanu (foto), selectionerul Victor Piturca a declarat: "Nu stiu de nici o retragere si nici nu ma gandesc la asa ceva. Depinde doar de Dorinel. Daca, totusi, el va lua aceasta decizie, atunci e clar ca pierderea unui jucator de valoare va afecta echipa nationala", a spus Piturca. Pe finalul antrenamentului de ieri, Dorinel a ramas intins cateva momente pe gazon, acuzand o lovitura la genunchi in urma unui duel aerian cu Chivu. El si-a revenit repede si va fi apt de joc.

    GRUPA 1
  • 18:00 Cehia - Macedonia
  • 20:30 Romania - Armenia
  • 21:00 Finlanda - Olanda

    CLASAMENT
  • 1. Olanda 7j 19p
  • 2. Cehia 7j 18p
  • 3. Romania 8j 13p
  • 4. Finlanda 6j 9p
  • 5. Macedonia 8j 8p
  • 6. Armenia 8j 4p
  • 7. Andorra 8j 4p

    Urmatoarele meciuri 17 august:
  • Macedonia - Finlanda
  • Romania - Andorra
  • ×
    Subiecte în articol: sport piţurcă echipa selectionerul