x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMANIA - CEHIA / Prudenti ori ofensivi?

ROMANIA - CEHIA / Prudenti ori ofensivi?

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    01 Sep 2005   •   00:00
ROMANIA  -  CEHIA / Prudenti ori ofensivi?

Cu doua zile inaintea confruntarii cu Cehia, selectionerul Victor Piturca a stabilit jucatorilor un program mai lejer, la care acestia nu se asteptau. Ieri dupa-amiaza nationala a disputat un joc-scoala cu Farul Constanta II.

Desi echipa reprezentativa are nevoie de victorie in fata trupei lui Karel Bruckner, Piturca pregateste o formula destul de precauta pentru intalnirea de sambata seara. Pe langa linia de patru fundasi, la mijloc vor aparea trei jucatori cu valente defensive, Paul Codrea, Dorinel Munteanu si chiar Gigel Coman.

SISTEM. Ieri, impotriva echipei secunde a Farului, care evolueaza in Divizia C, selectionerul a incercat atat sistemul 4-4-2, cat si un 3-5-2, sistem care ar reprezenta o premiera pentru "tricolori" in ultimii ani. Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Fl. Petre, Codrea, D. Munteanu, G. Coman - Dica, Mutu ar fi "11-le" cu ajutorul caruia Piturca se gandeste sa obtina cele trei puncte care mai dau de doi bani speranta pentru calificarea la CM 2006.

PROGRAM. Dupa ce marti au primit permisiunea de a se relaxa pe plaja Hotelului "Rex", iar antrenamentul de dimineata a fost anulat, "tricolorii" au avut si ieri un program mai lejer pana la ora jocului-scoala cu "tineretul" Farului. Jucatorii par optimisti in privinta meciului cu Cehia, campion absolut in acest sens fiind atacantul lui Juventus, Adrian Mutu. Partida de sambata seara il va urca pe Dorinel Munteanu in fruntea topului selectiilor. Actualul antrenor-jucator al celor de la CFR Cluj va acumula 126 de prezente in tricoul echipei nationale, fata de cele 125 ale lui Gica Hagi. In tabara cehilor singurul fotbalist care a depasit granita celor 100 de selectii este mijlocasul dreapta al Spartei Praga, Karel Poborsky, in varsta de 33 de ani.

"Cheia meciului: daruirea"

La 37 de ani, Dorinel Munteanu (foto) este deja un mit pentru echipa nationala. Cu toate acestea, "Munti" este un exemplu de modestie si de profesionalism.

Jurnalul National: Dorinel, sambata vei deveni cel mai selectionat jucator al echipei nationale.
Dorinel Munteanu: Stiu si ma bucur ca pot juca la nivelul care sa reclame convocarea mea pentru a 126-a oara.

Cum te simti in aceasta postura?
In primul rand, vreau sa spun ca nu ma gandesc aproape deloc la acest lucru. In mintea mea sunt adversarii cehi si modalitatile prin care ii putem invinge. Asta este cel mai important.

Putem invinge Cehia?
Sigur. In fotbal se poate intampla orice. Principala problema este sa crezi si apoi e obligatoriu sa dai totul pe teren. Nu trebuie sa ne fie teama de ei, desi se afla pe locul 4 in lume.

Care ar putea fi cheia meciului?
Daruirea. Toti trebuie sa ne daruim si sa nu renuntam la nici o minge. Sunt convins ca selectionerul va trimite pe teren cea mai potrivita formula de echipa. Cred ca avem jucatori care pot sa creeze probleme cehilor.

Cat mai joci?
Mi s-a pus de nenumarate ori aceasta intrebare. Si mereu dau cam acelasi raspuns, in functie de meciul care urmeaza. Mai vorbim sambata, pe la ora 23:00.

INTERESUL, CAM SCAZUT
Pretul destul de piperat al biletelor a facut ca suporterii echipei nationale sa nu manifeste un interes prea ridicat pentru partida cu Cehia. La casele de bilete ale Stadionului "Gheorghe Hagi", dar si la dughenele vanzatorilor ambulanti din centrul orasului Constanta, biletele nu prea se vand. Conform comerciantilor, oamenii sunt interesati in special de biletele la tribuna a II-a. Reamintim preturile: 100.000 de lei la peluze, 300.000 de lei la tribuna a II-a si 500.000 de lei la tribuna I.

EMOTII PENTRU MUTU
Presa italiana de ieri a lansat un zvon ingrijorator pentru atacantul echipei nationale si al lui Juventus, Adrian Mutu. In peninsula se vorbeste despre transferul iminent al mijlocasului brazilian Amantino Mancini de la AS Roma la Juventus. Jucatorul a fost vazut marti seara, la Milano, alaturi de agentul lui, Gilmar Veloz, si cativa dintre directorii lui Juve. Ziarele italiene sustin ca sosirea lui Mancini pe "Delle Alpi" l-ar muta pe Mutu la Roma. Ieri a fost ultima zi de transferuri in Serie A, iar daca Juventus nu va inregistra nici un transfer, Mutu poate sta linistit. Va ramane Torino.

BRUCKNER, MIRAT DE NECONVOCAREA LUI PANCU
Nationala Cehiei s-a reunit marti seara la Hotelul "Praha" din capitala tarii. La apelul selectionerului Karel Bruckner s-au prezentat toti jucatorii, plus atacantul celor de la Austria Salzburg, Vratislav Lokvenc, convocat in ultimul moment pentru "dubla" cu Romania si cu Armenia. "Am vazut inregistrarea video a meciului Olanda - Romania (2-0) si am remarcat angajamentul romanilor. Cred ca vor juca intr-un stil asemanator. Am vazut ca au opt stranieri in lot si m-a mirat ca printre ei nu se afla Pancu", a declarat selectionerul Bruckner. Conform cotidianului Dnes, antrenorul Cehiei va juca intr-un sistem 4-4-2, in vreme ce mijlocasii Galasek si Jankulovski au subliniat faptul ca meciul va fi dificil, deoarece "romanii isi joaca ultima sansa de calificare". La meci si-au anuntat prezenta aproximativ 350 de suporteri ai cehilor.
×
Subiecte în articol: sport