x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMĂNIA – CROAŢIA 1-2 / Prima ratare a anului

ROMĂNIA – CROAŢIA 1-2 / Prima ratare a anului

de Mihai Igirosanu    |    13 Feb 2009   •   00:00
ROMĂNIA – CROAŢIA 1-2 / Prima ratare a anului

Naţionala condusă de Victor Piţurcă a început anul cu o înfrângere, cedând miercuri seară, pe Stadionul Steaua, în faţa Croaţiei, sfert-finalistă la Euro 2008. 



Fără Mutu şi Chivu, tricolorii au reuşit arareori să pună presiune pe adversar, golul lui Marica fiind rodul unei gafe a stoperului croat Krizanac. În rest, un şut peste bară al lui Codrea în prima repriză, o ocazie imensă a lui Cociş în partea secundă şi o sumedenie de greşeli tehnice sau de plasament de la mijloc în jos. Fără să strălucească, oamenii lui Slaven Bilici au tranşat disputa în urma a două faze fixe, prin Rakitici şi Nico Kranjcar.

PIŢI: "NEATENŢIA NE-A COSTAT"
După meci, selecţionerul Victor Piţurcă nu s-a arătat prea îngrijorat. "Nu am început bine acest an, dar a fost doar un meci amical. Au dat două goluri din jumătate de ocazie, în timp ce şi noi am avut momente în care mai puteam marca. Neatenţia ne-a făcut să fim privaţi de un rezultat bun. Cu Serbia şi Austria trebuie să punem la punct toate neregulile, fiindcă sunt echipe mai puternice. Prima repriză m-a mulţumit, dar în a doua s-a observat că am efectuat multe schimbări. Importante sunt cele două meciuri din preliminarii. Echipa din acest meci va semăna foarte mult cu cea din meciul cu Serbia dacă jucătorii pe care m-am bazat la această acţiune vor fi apţi în continuare." Piţurcă a ţinut să lămurească şi situaţia absenţelor lui Mutu şi Chivu. "Sunt multe speculaţii, însă eu am fost cel care a renunţat la Chivu. Şi-a dorit foarte mult să vină să joace, eu n-am fost de acord. El a avut o perioadă lungă de inactivitate şi nu e refăcut complet. E important să se facă bine şi să facă antrenamente la echipa de club. Mutu are contractură, şi el îşi dorea să joace." Despre înlocuitorul lui Mutu, olteanul Florin Costea, selecţionerul a declarat: "Aşteptam mai mult de la Costea, dar este greu la acest nivel. La pauză deja nu mai putea să alerge, era obosit". La rândul său, în afara unor amabilităţi obişnuite, antrenorul Croaţiei, Slaven Bilici, a spus: "Mă aşteptam la mai multă presiune după ce noi am marcat, dar am reuşit să ne impunem jocul. România are forţa să învingă Serbia, dar la acest nivel se poate întâmpla orice".

Planurile lui Mutu

Absent de la amicalul contra Croaţiei, atacantul Fiorentinei Adrian Mutu a acordat un interviu pentru ediţia de ieri a cotidianului Gazzetta dello Sport. "Vreau să câştig cu Fiorentina, să fac lucruri frumoase cu echipa României, al patrulea copil, care este deja în plan, şi să se termine cu bine povestea amenzii legate de Chelsea." "Briliantul" a mai dezvăluit că îşi va prelungi actualul contract cu gruparea toscană, valabil până la finalul anului 2012. "Se va întâmpla acest lucru. La Florenţa sunt cu adevărat bine, mai bine ca oricând. Cu familia, colegii, prietenii, oamenii, fanii... încep să mă simt pentru prima dată acasă şi pentru prima dată mă aflu de trei ani într-un oraş. Mă simt respectat, dorit, parte integrantă. În orice situaţie, şi pe teren, şi în afara lui. Dorinţa mea este clară: să-mi închei cariera aici." El a amintit şi de finalul perioadei Chelsea, când a fost depistat pozitiv cu cocaină. "Aceste lucruri fac parte din trecut. Atunci am ajuns la fund, am văzut infernul, dar am scăpat. Există persoane care nu au o a doua şansă. Eu am avut-o, am profitat şi sper să nu mai ajung niciodată aşa", a spus Mutu.

"Cu Serbia îi vom avea pe Mutu şi pe Chivu, iar astfel vom fi mai puternici. E clar că depindem mult de ei doi"
Florentin Petre

×
Subiecte în articol: sport mutu