x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania, fara Mutu?

Romania, fara Mutu?

de Mihai Igirosanu    |    10 Oct 2006   •   00:00
Romania, fara Mutu?

7 pagini de sport: ● "Tricolorii" spun adio Bucurestiului Liga Campioni-lor - Vizite de lucru la Madrid Abramovici are amanta Lansare - Scriitorul Materazzi Hochei - Cupa e la Ciuc

Aflat in silenzio-stampa dupa meciul din Albania, Adrian Mutu este foarte afectat de tratamentul la care a fost supus in Ghencea, pe finalul partidei cu Belarus, iar unele surse dezvaluie ca el se gandeste la retragerea din echipa nationala.

Fotbalistul Fiorentinei se afla in aceste zile intr-o mare dilema, ezitand sa anunte o decizie concreta, iar foarte multi apropiati insista pentru ca el sa treaca peste acest incident si sa onoreze in continuare convocarile la echipa reprezentativa. Totusi, mai mult ca sigur, Adrian Mutu nu va da curs selectionarii in vederea meciului amical din Spania, programat la 15 noiembrie. Nu este exclus ca primele declaratii ale fotbalistului, dupa iesirea din silenzio-stampa, sa se refere chiar la hotararea de retragere temporara de la echipa nationala.

APARAT. Presedintele FRF, selectionerul Victor Piturca si ceilalti tricolori il apara pe Mutu si vor sa-i schimbe intentiile. "Jucatorii nu cer decat ca la final sa fie aplaudati, huiduiti sau injurati, dar pana atunci sa fie incurajati. La finalul meciului sa se traga linie", a declarat Mircea Sandu. Mijlocasul Florentin Petre a vorbit si el despre tratamentul la care au fost supusi jucatorii si despre posibila retragere a lui Mutu. "Fiecare fotbalist isi doreste cel mai mult sa joace la echipa nationala. Nu cred ca ar lasa inima pe cineva sa nu mai vina la echipa nationala. Sunt convins ca se vor rezolva toate problemele. Cand esti huiduit acasa atunci cand castigi te simti neajutorat. Stai si te gandesti ca ai invins cu 3-1, ca ai muncit enorm pentru victorie. Daca pierdeai sau daca nu mai aveai sanse de calificare era normal sa te huiduie."

OPINIE
"Nu cred ca Mutu a injurat. Omul la suparare a ripostat, probabil ca s-a simtit jignit. Nu stiu cat sunt de acord cu Mutu ca a reactionat, cum nu stiu cat sunt de acord cu reactia suporterilor. Oricum, el nu a iesit de pe teren pentru ca era injurat, ci pentru ca avea o plaga deschisa la cap"
Cristian Chivu
capitanul nationalei Romaniei

TRANSFER VALOROS
Adrian Mutu ocupa locul trei in clasamentul celor mai reusite achizitii ale sezonului din Serie A, conform notelor primite in primele cinci etape ale campionatului italian. Internationalul roman, transferat in august la echipa toscana de la Juventus, a acumulat o medie a notelor de 6,60. Primele doua pozitii in top sunt ocupate de componentii lui Inter Milano, francezul Olivier Dacourt, transferat de la AS Roma, si argentinianul Hernan Crespo, adus de la Chelsea.

×
Subiecte în articol: sport mutu