x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMĂNIA – FRANŢA - Sprijin pentru Mutu

ROMĂNIA – FRANŢA - Sprijin pentru Mutu

de Mihai Igirosanu    |    09 Oct 2008   •   00:00
ROMĂNIA – FRANŢA - Sprijin pentru Mutu

Atitudini similare în loturile României şi Franţei înaintea meciului de sâmbătă, de la Constanţa, programat la ora 21:40, transmis în direct pe Antena 1.



Atitudini similare în loturile României şi Franţei înaintea meciului de sâmbătă, de la Constanţa, programat la ora 21:40, transmis în direct pe Antena 1.

Obligat în urma deciziei Camerei de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA să plătească despăgubiri în valoare de 17,3 milioane de euro clubului Chelsea, Adrian Mutu beneficiază de sprijinul colegilor de la echipa naţională. “Este cea mai mare mişcare de susţinere pe care o facem pentru un sportiv. Ne pare rău că este implicat Adi Mutu. Sindicatele de fotbal sunt o mişcare pentru jucători, pe care îi susţin în totalitate, avem aceleaşi drepturi ca şi un om de rând. Ne bucurăm că putem demonstra că sindicatul susţine jucătorii şi că nu am ajuns la sclavagism. Nu suntem de luat în derâdere. Îl vom susţine pe Adi, vom fi alături de el, îl vom ajuta”, a declarat căpitanul tricolorilor, Cristi Chivu, prezent alături de Mutu la o conferinţă de presă susţinută ieri, la Constanţa, la care au mai participat reprezentanţii FIFPro, Wil van Megen, Tony Higgins şi Albert Mantingh, dar şi al AFAN, Dumitru Costin. “Mă bucur că suntem pe aceeaşi undă. Nu mi se pare corect ce mi se întâmplă. E bine să am alături aceste sindicate. Mulţumesc preşedintelui de onoare pe care îl avem, căpitanul Cristi Chivu. Decizia este injustă şi aş vrea să mă lupt pentru dreptate”, a spus Mutu.

Gallas, pro antrenor

În acelaşi timp, hulit de presă şi suporteri, selecţionerul Franţei, Raymond Domenech începe să fie susuţinut de majoritatea vedetelor din lotul “cocoşilor”. Prin vocea stoperului William Gallas, jucătorii francezi şi-au exprimat ieri susţinerea pentru selecţionerul Domenech. “Ne susţinem antrenorul. Am început cu el, vrem să terminăm tot cu el. Dacă va fi schimbat, cine garantează că va fi mai bine? Nimeni. Eu sunt pentru continuitate, împreună până la capăt. Cred că toată echipa îl susţine. Bine, nu i-am întrebat pe toţi. Dacă nu ne calificăm la CM, în regulă, schimbare. Dar nu înainte. După un Euro deloc bun am început o nouă aventură. Criticile sunt normale dacă nu joci bine, e evident”.

Teren la Buşteni

Conform primarului Emanoil Savin, Adrian Mutu, fosta gimnastă Cătălina Ponor şi campioanele olimpice de la Beijing, Alina Dumitru, Viorica Susanu şi Georgeta Andronache vor primi din partea Primăriei Buşteni cîte un teren de 500 metri pătraţi. “Mutu, Ponor, Dumitru, Susanu şi Andronache vor fi vecini cu pugiliştii profesionişti campioni mondiali, Adrian Diaconu, Leonard Doroftei şi Lucian Bute, care deja au primit terenuri pe Valea Cerbului, unde vom construi şi o staţiune olimpică”, a spus Savin.

×
Subiecte în articol: sport mutu