x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România, în grupă cu Kosovo, Cipru, Lituania sau Gibraltar, în Liga Națiunilor

România, în grupă cu Kosovo, Cipru, Lituania sau Gibraltar, în Liga Națiunilor

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2024   •   20:55
România, în grupă cu Kosovo, Cipru, Lituania sau Gibraltar, în Liga Națiunilor
Sursa foto: Hepta

România face parte din grupa C2 în Liga Națiunilor, împreună cu Kosovo, Cipru, Lituania sau Gibraltar, potrivit tragerii la sorți făcute joi la Paris.

Astfel, România va juca în Liga C, în grupa 2.

Din grupă mai face parte Kosovo, Ciprus și Lituania sau Gibraltar.

Gibraltar și Lituania vor juca un meci de baraj, în martie, în urma căruia se va stabili care va merge în Liga C și care în Liga D.

Iată celelalte grupe din Liga C:

Grupa C1: Suedia, Azerbaidjan, Slovacia, Estonia

Grupa C3: Luxemburg, Bulgaria, Irlanda de Nord, Belarus

Grupa C4: Armenia, Insulele Feroe, Macedonia de Nord, Letonia.

 

Date despre adversarii României în Liga Națiunilor

 

Potrivit frf.ro, România a jucat recent împotriva Kosovo, chiar în preliminariile EURO 2024, întâlnire care s-a terminat cu un 0-0 la Priștina și o victorie a tricolorilor, 2-0, la București, pe Arena Națională.

„Momentan nu are selecționer, dar posedă același grup de fotbaliști care evoluează în campionate străine puternice (Rrahmani – Napoli, Zhegrova – Lille, Muriqi – Mallorca, Rashica – Beșiktaș, Muric – Burnley)”, scriu reprezentanții federației despre naționala din Kosovo.

Împotriva Ciprului, România a jucat de 13 ori în istorie și a pierdut o singură dată, reușind să obțină 9 succese. Cu toate acestea, ultimul duel datează din 2011, un amical disputat pe tărâm cipriot și încheiat cu victoria României la lovituri de departajare, după 1-1 în timp regulamentar.

Cipru a încheiat pe ultimul loc, cu 0 puncte și golaveraj 3-28 preliminariile EURO 2024, într-o grupă cu Spania, Scoția, Norvegia și Georgia în care nu a pus în niciun moment probleme privind calificarea.

FRF notează că reprezentanta din urna 4 valorică nu e încă decisă. Pe 26 martie se joacă returul barajului Ligii Națiunilor (pe 21 martie e turul), iar echipa învingătoare va fi adversara tricolorilor.

„Dacă vom întâlni Gibraltar, reprezentativă care a încheiat ultima în grupă și cu 0 puncte, golaveraj 0-41!, în preliminariile EURO 2024 o grupă cu Franța, Țările de Jos, Grecia și Irlanda, ar fi o premieră istorică pentru naționala noastră. Lituania a avut calificări EURO 2024 mult mai reușite și constituie o reprezentativă cu mai multă tradiție și valoare. Balticii au terminat cu 6 puncte preliminariile recente, după o victorie în Bulgaria și remize cu Ungaria, Bulgaria și Muntenegru”, arată FRF.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: romania Liga Naţiunilor