x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romănia - Slovenia 2-0 - Revanşa este integrală, suntem in grafic

Romănia - Slovenia 2-0 - Revanşa este integrală, suntem in grafic

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    07 Iun 2007   •   00:00
Romănia - Slovenia 2-0 - Revanşa este integrală, suntem in grafic

Echipa reprezentativă a invins Slovenia aseară, la Timişoara, scor 2-0, şi stă liniştită pănă la toamnă, cănd urmează meciurile decisive pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2008.

Găndurile duc deja la Minsk

După "dubla" cu slovenii, in care s-au căştigat şase puncte, tricolorii conduc in Grupa G, prima etapă din toamnă, cănd Romănia va evolua in deplasare cu Belarus, iar Olanda va intălni Bulgaria,această rundă putănd fi decisivă.

TIMIŞOARA.Echipa reprezentativă a invins Slovenia aseară, la Timişoara, scor 2-0, şi stă liniştită pănă la toamnă, cănd urmează meciurile decisive pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2008. Prin această "dublă", tricolorii fac uitat eşecul din 2001, cănd au ratat calificarea la CM in faţa Sloveniei.

VALOARE. După un inceput in care au părut relaxaţi, ratănd căteva ocazii prin Mutu şi Dorin Goian, tricolorii au izbutit să deschidă scorul prin Mutu (’40), cap din 8 metri după o centrare a lui Codrea. Contra a adus liniştea in tribune prin reuşita din minutul 70, un voleu de senzaţie de la 18 metri. La final, selecţionerul Victor Piţurcă a spus că se găndeşte deja la partida cu Belarus, din 8 septembrie: "Suntem in grafic, dar aş fi fost şi mai mulţumit dacă Bulgaria pierdea puncte. Am o mulţumire pentru faptul că am format un grup unit la echipa naţională, iar acest lucru se vede. Nu mă găndesc decăt la meciul de la Minsk, cănd poate fi momentul să ne desprindem. Dacă vom invinge, iar bulgarii vor pierde in Olanda, atunci vom fi aproape de calificare". Antrenorul naţionalei a adăugat referitor la partida de aseară: "Ii felicit pe băieţi, care au trecut peste oboseală şi au jucat excelent. Scorul putea fi mai mare, s-a ratat mult, dar victoria este cea mai importantă. Slovenii au evoluat bine, dar noi am fost cu căteva clase peste ei. Repet, trebuie să invingem in Belarus".

BUCUROŞI. Tricolorii erau bucuroşi la final, dar tot cu găndul la partidele din toamnă. "Trebuie să profităm şi de paşii greşiţi ai adversarilor, chiar dacă nu au apărut acum. Multe necunoscute se vor lămuri etapa viitoare, cănd vom juca in Belarus. Trebuie să ne calificăm, nu ne-am găndit la răzbunare in faţa slovenilor", a declarat fundaşul Dorin Goian. La răndul său, Marica a afirmat: "Sunt importante cele şase puncte cu Slovenia, dar calificarea se va juca pănă la ultimul meci".

ACASĂ

"Mă bucur că am inscris acasă, in faţa familiei şi a publicului timişorean. Dedic golul tatălui meu, care s-a aflat in tribună şi suferă mereu. Mai avem un hop greu in Belarus. Sperăm să ne intoarcem aici la meciul cu Olanda"

Cosmin Contra

IN GRAFIC

"A ieşit ce ne-am propus, şase puncte importante, care ne fac să ne crească şansele la mult visata calificare. M-am simţit bine, aşa cum m-am simţit peste tot unde echipa naţională a jucat"

Cristi Chivu

CALCULE

"Am terminat sezonul cu o victorie. Sperăm să mergem pe acelaşi drum, pentru că mai e pănă la calificare. Dacă reuşim să căştigăm in Belarus, iar bulgarii să piardă in Olanda, ne-am detaşa"

Adi Mutu

Romănia:

Lobonţ 7

Contra 8

Tamaş 7

D. Goian 8

Raţ 7

Fl. Petre 6

(’75 Nicoliţă 6)

Chivu 7

Codrea 7

(’79 Pleşan)

Zicu 7

(’60 Roşu)

Marica 7

Mutu 9

Antrenor:

Victor Piţurcă

Slovenia:

Handanovici 7

Ilici 6

Mavrici 5

Morec 5

Jokici 5

(’84 Filekovici)

Zlogar 5

(’77 Şukalo)

Komac 6

N. Ceh 6

Vrsici 6

Birsa 5

(’54 Novakovici 5)

Lavrici 5

Antrenor:

Matjaz Kek


†Marcatori
1-0 Mutu (’40): a reluat cu capul de la 8 metri
2-0 Contra (’70): voleu de la 18 metri
†ARBITRI
A. Yefet 6 - Sh. Shteif 7, D. Krassikow 7 (to]i din Israel)

†AMBIANŢĂ

Stadion: „Dan Păltinişanu" Spectatori: 20.000

Bulgaria, şase puncte cu Belarusul

După ce in urmă cu patru zile invinseseră la Minsk cu scorul de 2-0 Belarusul, selecţionata Bulgariei a obţinut o nouă victorie in faţa ex-sovieticilor, cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Martin Petrov (’10) şi Ciavdar Yankov (’40), pentru oaspeţi punctănd Vasilyuk (’4 pen.). Meciul de pe Vasil Levski a inceput cu o surpriză, oaspeţii deschizănd rapid scorul printr-o lovitură de pedeapsă. Bulgarii au egalat destul de repede, trecănd apoi in avantaj cu cinci minute inainte de pauză. Repriza a doua nu a mai consimţit nimic nou pe tabela de marcaj, cu această victorie la limită bulgarii acumulănd 15 puncte, ocupănd acum locul doi in grupa G şi Stoilov avănd şanse să fie confirmat in postul de selecţioner. In ultima partidă a seriei, selecţionata Albaniei a invins in deplasare, scor 3-0, pe Luxemburg. Golurile albanezilor au fost marcate de Skela (’25) şi Kapllani ( ’36, ’72). Avănd program liber in grupă, Olanda a invins ieri, la Bangkok, scor 3-1, selecţionata Thailandei, intr-un meci amical. Golurile batavilor au fost inscrise de Van der Vaart (’3), Heitinga (’42) şi Hesselink (’55), pentru asiatici marcănd Sripan (’65). In primul meci al turneului din Asia, sămbăta trecută, elevii lui Marco van Basten au dispus, cu scorul de 2-0, la Seul, de Coreea de Sud.

Zicu, la Poli?

Preşedintele executiv de la Poli Timişoara, Marian Iancu, a declarat ieri, intr-o emisiune la TVR Timişoara, că intenţionează să inainteze clubului Internazionale Milano o ofertă pentru a-l achiziţiona pe Ianis Zicu. "Vom suporta costurile pentru ultimul lui an de contract. Nu am discutat cu el incă, abia după meci vom lua legătura cu el şi cu impresarii săi", a spus Iancu. Zicu este in ultimul an de contract cu Inter Milano, echipă la care s-a transferat in ianuarie 2004. Ulterior, jucătorul a fost imprumutat la Parma, pănă in vara anului 2005, la Dinamo, in sezonul 2005/2006, şi la Rapid, in campionatul 2006/2007.

×
Subiecte în articol: sport