x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romanii, tratati ca mari vedete

Romanii, tratati ca mari vedete

03 Feb 2005   •   00:00

Italienii au tratat ca pe un eveniment amicalul cu Steaua, prima echipa straina care a jucat la Angri dupa 78 de ani, iar Zenga este considerat a doua personalitate sportiva care viziteaza localitatea, dupa Maradona.

IONUT PADURARU

VIP-URI. Prezenta lui Walter Zenga (centru) si a elevilor sai in comuna Angri a constituit un adevarat eveniment local
Antrenorul stelist Walter Zenga a inceput meciul cu formula: Hamutovski - Ogararu, Radoi, Ghionea, P. Marin - D. Munteanu, Paraschiv - Oprita, Dica, Neaga - Ciocoiu. In repriza secunda au fost introdusi pe teren toti ceilalti jucatori din lot, mai putin Florentin Dumitru, inca nerefacut. Golurile stelistilor au fost marcate de Oprita, Ciocoiu, Lovin, Nesu si Dinita.

TEST. Desi patronul Gigi Becali a declarat ca nu mai doreste jucatori straini la echipa, antrenorul Walter Zenga a testat in meciul cu Angri un mijlocas argentinian, Alejandro Roberto Gavatorta, care insa nu a impresionat in cele 14 minute jucate. Gavatorta are 25 de ani si a evoluat ultima oara la formatia argentiniana de prima divizie Colon de Santa Fe. La partida au asistat aproximativ 300 de spectatori, care au platit cate 5 euro pe bilet, incasarile fiind donate in scopuri caritabile. Urmatorul amical pe care Steaua il va sustine in stagiul de pregatire din Italia va avea loc maine, cu Grazer AK, locul patru in campionatul Austriei dupa 21 de etape.

EVENIMENT. Amatorii italieni au considerat amicalul cu Steaua drept un eveniment notabil. Intr-un material aparut pe site-ul oficial al gruparii din a patra divizie, intitulat "Zenga... 20 de ani dupa Maradona", se scrie ca antrenorul stelist este a doua personalitate sportiva care vine pe stadionul din Angri, dupa Maradona, care a jucat acolo, cand evolua la Napoli, intr-un meci amical in sezonul 1984/1985. "Angri - Steaua Bucuresti, un eveniment istoric. Amicalul contra echipei romane reprezinta un eveniment exceptional, de mare prestigiu. Au trecut 78 de ani de cand o echipa straina nu a mai evoluat pe stadionul din Angri", a scris site-ul gruparii italiene. Si meciul cu Inter Milano, din 9 februarie, va avea caracter umanitar. Aceasta actiune face parte din programul "Baietii pe stadion", realizat si cu alte ocazii pe arena "Giuseppe Meazza", pe care Inter disputa meciurile de acasa.

STEAUA PE 111, VALENCIA PE 4
Steaua a cazut 4 pozitii fata de luna trecuta in clasamentul mondial al cluburilor. Gruparea din Ghencea ocupa in luna ianuarie locul 111, cu 109 puncte, la egalitate cu Deportivo Tachira San Cristobal (Venezuela). Dintre echipele romanesti, in ierarhia mondiala se mai regasesc Dinamo (138) si Otelul Galati (199). Primele trei locuri sunt ocupate de Boca Juniors (Argentina), Manchester United (Anglia) si AS Monaco (Franta). Valencia, adversara Stelei in 16-imile Cupei UEFA, ocupa locul 4, cu 250 de puncte, dupa ce la finalul anului 2004 se afla pe prima pozitie. De altfel, aproape trei sferturi din fanii echipei spaniole sunt nemultumiti de antrenorul Claudio Ranieri. Intr-un sondaj efectuat pe site-ul oficial al suporterilor Valenciei se arata ca 74 la suta din acestia nu sunt de acord cu activitatea tehnicianului italian. Dintre ei, 38 la suta cred ca activitatea lui Ranieri este foarte proasta, in timp ce 36 la suta o considera insuficienta.

GRATUITATI
Conducerea lui Internazionale Milano a decis ca tinerii cu varsta de pana la 14 ani sa aiba acces gratuit la intalnirea cu Steaua, care se va disputa, pe 9 februarie, la Como, informeaza site-ul oficial al gruparii din Bulevardul Ghencea. De altfel, clubul italian a stabilit preturi reduse la toate biletele pentru meciul amical care va avea loc pe Stadionul "Sinigaglia". Ele sunt: 10 euro la tribuna a doua si 5 euro la peluze.

×
Subiecte în articol: sport