x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sah - Tabla digitala pentru Karpov

Sah - Tabla digitala pentru Karpov

16 Mar 2005   •   00:00

Meciul dintre Anatoli Karpov si Andrei Istratescu, al carui start este programat duminica, urmand sa se intinda pe durata a sase zile, se va disputa pe o tabla digitala, care apoi va fi vanduta pe un site de licitatii online.

MEMORIE. Banii astfel obtinuti vor fi folositi pentru sustinerea micilor sahisti romani, a afirmat directorul meciului, Doru Ionescu. Tabla de sah digitala identifica fiecare piesa, fiecare mutare si poate memora pana la 500 de mutari. Astfel, viitorul posesor al tablei de sah va putea chiar sa urmareasca ultimul meci al confruntarii, acesta putand fi stocat in intregime in memoria tablei de sah. La finalul meciului, tabla de sah va fi semnata de cei doi campioni si va fi autentificata de organizatorii evenimentului, stabilindu-se deja sa intre in posesia persoanei care va oferi suma cea mai mare in cadrul unei licitatii caritabile. Banii vor fi donati integral unuia sau mai multor cluburi de sah pentru copii din Romania. Celebrul sahist rus va sosi in Romania in cursul zilei de sambata, urmand sa stea pe parcursul saptamanii viitoare la Hotelul Crowne Plaza. De altfel, aceeasi locatie va gazdui si desfasurarea meciului, care va avea loc in sala "Transilvania". (Dragos Stoica)

BASESCU
Pentru a marca cum se cuvine evenimentul, prima mutare a meciului va fi facuta, in mod simbolic, de presedintele Romaniei, Traian Basescu. De altfel, acesta va sustine si un scurt discurs, dupa care va asista la prima zi a meciului. In alta ordine de idei, organizatorii spera ca meciul dintre Anatoli Karpov si Andrei Istratescu sa aduca importante beneficii materiale cluburilor de sah din tara, aflate intr-o situatie destul de delicata dupa evenimentele petrecute in ultimii ani la nivelul conducerii FR Sah.

×
Subiecte în articol: sport