x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sahtior nu are rivali nici in Cupa

Sahtior nu are rivali nici in Cupa

18 Oct 2004   •   00:00

Echipa lui Mircea Lucescu este cu un picior in semifinalele Cupei Ucrainei dupa ce a invins sambata cu 3-0 pe Tavria Simferopol in prima mansa a "sferturilor".

DELIA GOMOESCU

MAESTRU. Mircea Lucescu a construit si la Donetk o familie
Sahtior Donetk a mai bifat o victorie in acest sezon. Elevii lui Lucescu au defilat in prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei Ucrainei, trecand de Simferopol cu un scor de "masa verde". Pentru "mineri" a fost un examen util inainte de confruntarea cu Celtic Glasgow, programata miercuri in Liga Campionilor.

LA SCOR. Cinci jucatori romani au fost prezenti pe gazon in partida de la Donetk. La Sahtior, Stoican, Barcauan, Rat si Marica au fost titulari, iar Florea, rezerva. In schimb, in primul "unsprezece" al formatiei adverse si-a facut loc Ionut Parvu, care a evoluat pana in minutul 60. Golurile "minerilor" au fost marcate de Lewandowski (28), Vorobei (55) si Aghahowa (81). Intr-un alt meci, marea rivala Dinamo Kiev a invins in deplasare cu 2-1 pe Volin Lutk. La formatia din Kiev, Florin Cernat a fost introdus pe teren in minutul 46, in locul lui Kormilenko, iar Tiberiu Ghioane nu a fost folosit.

ROONEY DIN EST. Pentru Sahtior urmeaza insa un meci mult mai important, cel cu Celtic Glasgow din Liga Campionilor. Potrivit publicatiei Sunday Herlad, Mircea Lucescu crede ca Ciprian Marica poate fi considerat "un Wayne Rooney al Romaniei". Comparatia cu noua vedeta a fotbalului britanic vine la scurt timp dupa ce spaniolii de la ABC l-au asemanat pe atacantul roman cu brazilianul Ronaldo. Sunday Herald face o prezentare a lui Sahtior inaintea meciului cu Celtic. Publicatia britanica il citeaza pe Razvan Rat, care spune ca patronul Rinat Ahmetov are ambitii mari. "Mi-a spus candva ca are banii necesari pentru a-l cumpara pe Zidane sau pe oricare jucator din lume, insa astfel de vedete nu vin aici. Uneori nu poti cumpara tot ceea ce vrei", a spus Rat. Jucatorul roman a recunoscut ca nu stie foarte multe lucruri despre adversara de miercuri: "Stiu doar ca vor locul de UEFA".

×
Subiecte în articol: sport