x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sampras către Federer: „Vei lipsi sportului nostru, dar ai lăsat tenisul pe mâini bune!”

Sampras către Federer: „Vei lipsi sportului nostru, dar ai lăsat tenisul pe mâini bune!”

23 Sep 2022   •   11:40
Sampras către Federer: „Vei lipsi sportului nostru, dar ai lăsat tenisul pe mâini bune!”
Sursa foto: Hepta

Pete Sampras este unul din jucătorii de tenis care a contribuit esențial la evoluția tenisului masculin. Considerat în timpul carierei regele incontestabil al ierbii, americanul a avut ocazia să joace și cu adolescentul Roger Federer, căruia i-a transmis joi un mesaj emoționant.

Sampras a postat un omagiu video adresat lui Federer, în care evocă și meciul lor de la Wimbledon din 2001, pierdut în fața elvețianului.

"Nu prea știu de unde să încep, așa că voi începe chiar de la început", a spus Sampras, referindu-se la victoria lui Federer cu 7-6(7), 5-7, 6-4, 6-7(2), 7-5, în 16-imile de finală la Wimbledon în 2001.

„Când am jucat prima dată cu tine, aveai 19 ani, erai un jucător în devenire și lumea vorbea despre tine. Și am avut o bătălie grozavă pe terenul central de la Wimbledon.

Și m-ai învins într-un meci greu de cinci seturi. Îmi amintesc că am ieșit de pe teren și am simțit că mi-am întâlnit perechea - un jucător cu adevărat special.

Nu știam că, 20 de ani mai târziu, vei avea 20 de turnee majore, vei fi numărul unu timp de ani de zile, vei domina sportul nostru și, practic, vei face totul."

Sampras a continuat să îl laude pe Federer pentru cariera sa ilustră, în care a doborât recorduri, menționând etica muncii și nivelul de angajament pe care Federer le-a pus în jocul și cariera sa, adesea ignorate.

„Știu că în cei 20 de ani te-ai sacrificat, te-ai dedicat, te-ai menținut fizic, corect - nu cred că oamenii au văzut această latură a ta pentru că ai făcut ca jocul să pară atât de ușor", a spus Sampras.

„Dar știu că ești profesionistul suprem atunci când vine vorba de pregătire. Așa că destul de extraordinar ceea ce ai făcut".

Sampras a punctat, de asemenea, sportivitatea lui Federer și grația sa în momentele când s-a aflat sub presiune.

„Am admirat modul în care ai gestionat totul, de la început și până la sfârșit", a spus el.

„Ai fost întotdeauna grațios în înfrângeri și grațios în victorii".

Campion de 14 ori în Grand Slam-uri, Sampras a dezvoltat o prietenie cu Federer de-a lungul anilor și a spus că cei doi s-au apropiat foarte mult în timpul turneului lor demonstrativ din China din 2007.

Petrecerea timpului în prezența legendei elvețiene l-a ajutat să înțeleagă ce l-a făcut pe Federer un talent unic - și o ființă umană.

„Am stat deoparte și am privit 20 de ani de strălucire, de suferință, de triumf", a spus el.

„Și de-a lungul întregii perioade a carierei tale, nu te-ai schimbat niciodată cu adevărat. Ți-ai fost fidel ție însăți și locului de unde ai venit. Ar trebui să te uiți în urmă la cariera ta și să te simți cu adevărat mândru de ceea ce ai reușit să realizezi.

Vreau doar să-ți spun că vei lipsi sportului nostru. Dar ai lăsat tenisul pe mâini bune".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: federer