x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sclipirile "Diamantului"

Sclipirile "Diamantului"

30 Sep 2004   •   00:00

Romanul Florin Cernat a fost eroul formatiei ucrainene in meciul cu Bayer Leverkusen. El a intrat pe teren la scorul de 2-2 si a semnat o "dubla", aducandu-si echipa pe primul loc in grupa.

DELIA GOMOESCU

Florin Cernat nu a trebuit sa joace decat 20 de minute pentru a asigura victoria echipei sale, Dinamo Kiev, in meciul cu Bayer Leverkusen, echipa care in urma cu doua saptamani ii spulbera pe "galacticii" de la Real Madrid. Cele doua goluri marcate de roman contra "aspirinelor" au propulsat formatia ucraineana pe primul loc in grupa B, cu 6 puncte din tot atatea posibile.

RECITAL. Cu un alt roman, Tiberiu Ghioane, pe gazon din primul minut, Dinamo a condus cu 1-0 la pauza, dupa un gol marcat de brazilianul Rincon. Nemtii au intors rezultatul in partea a doua a jocului, dar au ramas in avantaj doar un minut. A fost randul ucrainenilor sa revina spectaculos. Dupa ce acelasi Rincon a restabilit egalitatea a inceput recitalul lui Cernat. Introdus pe teren in minutul 71, "Diamantul" a lovit pentru prima data trei minute mai tarziu, cand sutul expediat de el l-a lasat spectator pe Butt. Dar nu s-a multumit doar cu atat. Mai intai a trimis un balon in bara portii germane, apoi, la ultima faza a meciului, l-a batut din nou pe goalkeeperul lui Bayer cu un sut din 6 metri.

APRECIERI. Evolutia "Diamantului" a atras atentia presei internationale. "Cernat incheie o noapte granedioasa pentru Dinamo Kiev", scrie cotidianul spaniol AS. "Romanul, care a venit de pe banca de rezerve, a prestat un joc spectaculos si a marcat doua goluri. El are cele mai multe sanse sa-l inlocuiasca pe Verpakovskis in meciul cu Real Madrid din etapa urmatoare."

REVENIRE. In celalalt meci al grupei, pe "Santiago Bernabeu", s-a inregistrat acelasi scor ca la Kiev. Umiliti in prima etapa la Leverkusen, madrilenii au invins acum cu 4-2 pe AS Roma, dupa ce italienii au condus cu 2-0. Tehnicianul "galacticilor", Mariano Garcia Remon, pana nu demult mana dreapta a lui Camacho, a castigat astfel "duelul secunzilor" cu Ezio Sella, cel care a stat pe banca Romei in locul demisionarului Rudi Voller. De ieri, echipa lui Cristi Chivu a fost preluata de un nou antrenor, Luigi del Neri.

LOBONT, DESFIINTAT

Romanii lui Ajax Amsterdam, Bogdan Lobont si Nicolae Mitea, au avut parte marti de o seara de cosmar. "Lancierii" au fost spulberati de Bayern München, 0-4, si raman fara nici un punct in actuala editie a Ligii. In timp ce Lobont a fost integralist, Mitea a intrat pe teren in minutul 52. Invitat sa comenteze partida de la München la televiziunea publica olandeza, Johann Cruyff, fosta mare glorie a fotbalului din Tara Lalelelor, l-a desfiintat pe portarul roman. Desi a precizat ca toata echipa este vinovata pentru acest esec, Cruyff a spus ca Lobont a gresit decisiv in mai multe randuri. Olandezul si-a amintit si de faptul ca goalkeeperul roman nu este la prima "abatere", el avand pe constiinta si un gol in meciul cu Milan din sezonul trecut.

REZULTATE - MARTI

Grupa A
  • AS Monaco - Deportivo La Coruna 2-0
    Kallon ’5, Saviola ’10
  • Olympiakos Pireu - Liverpool 1-0
    Stoltidis ’17

    Grupa B
  • Real Madrid - AS Roma 4-2
    Raul ’39, ’72, Figo ’53 - penalty, Roberto Carlos ’79 / De Rossi ’3, Cassano ’21
  • Dinamo Kiev - Bayer Leverkusen 4-2
    Rincon ’30, ’69, Cernat ’74, ’90+3 / Voronin ’59, Nowotny ’68

    Grupa C
  • Bayern München - Ajax Amsterdam 4-0
    Makaay ’28, ’44, ’51 - penalty, Ze Roberto ’55
  • Juventus Torino - Maccabi Tel Aviv 1-0
    Camoranesi ’37

    Grupa D
  • Manchester United - Fenerbahce 6-2
    Giggs ’7, Rooney ’17, ’28, ’54, Van Nistelrooy ’78, Bellion ’81 / Nobre ’46, Tuncay ’59
  • Sparta Praga - Olympique Lyon 1-2
    Jun ’7 / Essien ’25, Wiltord ’58
  • ×
    Subiecte în articol: sport