x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se fac experimente

Se fac experimente

de Mihai Igirosanu    |    21 Aug 2008   •   00:00
Se fac experimente

STEAUA ● Lăcătuş menajează cîţiva titulari la Bistriţa
"Roş-albaştrii" se pregătesc pentru următorul meci din Liga 1, de la Bistriţa, programat sîmbătă, la ora 18:00, dar antrenorul Marius Lăcătuş va menaja cîteva piese de bază, în vederea returului cu Galatasaray.



STEAUA ● Lăcătuş menajează cîţiva titulari la Bistriţa
"Roş-albaştrii" se pregătesc pentru următorul meci din Liga 1, de la Bistriţa, programat sîmbătă, la ora 18:00, dar antrenorul Marius Lăcătuş va menaja cîteva piese de bază, în vederea returului cu Galatasaray.

Steaua va evolua împotriva Gloriei fără fundaşul dreapta polonez Pawel Golanski, fără stoperul Dorin Goian (accidentat), dar şi fără play-maker-ul columbian Dayro Moreno. Este posibil ca Lăcătuş să mai lase pe margine şi alţi titulari, dar o decizie va fi luată şi în funcţie de starea medicală. Jucătorii stelişti au fost convocaţi ieri-dimineaţă la stadion, la ora 10:00, după care au efectuat un antrenament închis presei. Pînă aseară, gruparea din Ghencea vînduse peste 8.000 dintre cele 23.000 de bilete scoase la vînzare pentru meciul cu Galatasaray, de miercurea viitoare, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

AMBIŢIE. Bistriţenii aşteaptă cu încredere partida cu Steaua. "Va fi un meci foarte greu, fiindcă Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj sînt echipe care au investit foarte mult în jucători valoroşi, dar depinde cum vor înţelege jucătorii mei importanţa jocului. Dacă noi vom evolua cu ritm şi vom avea o atitudine corespunzătoare, vom cîştiga şi suporterii de partea noastră", a declarat antrenorul Gloriei, Ioan Ovidiu Sabău. La rîndul său, directorul sportiv al ardelenilor, Ioan Horoba, a spus: "Cu oricine jucăm ne înverşunăm, că nu ne putem prezenta ca mieii la tăiat. La fel şi în meciul cu Steaua. Gîndul jucătorilor, al tehnicienilor, al tuturor este să facem tot ce ne stă în putinţă să batem Steaua". Pentru meciul cu Steaua, Gloria a pus în vînzare 7.000 de bilete la preţul general de 50 de lei.

Steliştii vor juca pe cîte 300.000 de euro, cu Galata

După ce, pentru precedentele calificări în grupele Ligii Campionilor, Gigi Becali a acordat cîte 100.000 de euro fiecărui jucă-tor, de data aceasta patronul "roş-albaştrilor" va tripla suma. Astfel, dacă vor elimina pe Galatasaray, steliştii ar urma să încaseze cîte 300.000 de euro, adică un total de 5 milioane de euro, jumătate din suma pe care gruparea din Ghencea ar urma să o încaseze de la UEFA dacă va bifa şi în acest sezon prezenţa în grupele Ligii.

Recuzare

FC Steaua, prin avocatul Cătălin Ciubotă, a solicitat ieri recuzarea preşedintelui Comisiei de Disciplină a FRF, Daniel Marin Cernat, în judecarea memoriului depus de directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, împotriva finanţatorului Gigi Becali. Avocatul a explicat că preşedintele Comisiei de Disciplină l-a jignit pe Gigi Becali şi de aceea nu poate judeca memoriul lui Prunea. Oficialul federal i-a solicitat secretarului general, Adalbert Kassai, să sesizeze Comisia de Disciplină în cazul declaraţiilor finanţatorului Steaua, Gigi Becali, care l-ar fi catalogat drept "hoţ" înaintea partidei cu FC Vaslui, din etapa I.

Tătăruşanu, împotriva Stelei

Antrenorul Gloriei, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat ieri că portarul Ciprian Tătăruşanu (foto), jucător împrumutat de Steaua la gruparea ardeleană, poate evolua în meciul direct dintre cele două formaţii. "Sîmbătă dimineaţă voi decide dacă este bine să joace Tătăruşanu. O să am şi o discuţie cu el, iar înainte de joc voi şti exact cine apără poarta noastră. Oricum, nu există nici o clauză în contract referitoare la acest lucru", a precizat Sabău. În ceea ce priveşte ora la care se va disputa partida, 18:00,  antrenorul bistriţenilor consideră că temperaturile ridicate vor fi un dezavantaj pentru ambele echipe. "Dacă va fi foarte cald, ritmul nu va fi atît de susţinut. Va fi un dezavantaj pentru toţi", a adăugat tehnicianul Gloriei.

×
Subiecte în articol: sport steaua