x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se va umple stadionul?

Se va umple stadionul?

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    05 Iun 2007   •   00:00
Se va umple stadionul?
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Nemulţumiţi de preţurile tichetelor de acces, suporterii timişoreni nu s-au inghesuit deocamdată la casele de bilete. In replică, FRF susţine că preţurile fixate sunt accesibile şi totodată antispeculă, iar cheltuielile echipelor naţionale depăşesc mereu reţeta incasărilor.

Partida care va fi găzduită măine seară de Stadionul "Dan Păltinişanu" riscă să atragă in tribune mai puţini spectatori decăt s-ar fi aşteptat oficialii FRF atunci cănd au ales Timişoara drept loc de disputare a intălnirii retur cu Slovenia.

FERMI.
Pănă ieri după-amiază lumea nu dăduse buluc după bilete, fiind epuizate aproximativ jumătate din cele 27.800 de tichete puse in circulaţie. Primele bilete care au dispărut deja de pe piaţă sunt cele de la peluze (25 RON), precum şi unele dintre cele mai scumpe, corespunzătoare tribunei 0 (200 RON), cu menţiunea că jumătate din locurile de aici au fost date gratuit pentru obligaţiile FRF faţă de sponsori şi de autorităţile locale. In rest, la această oră pot fi in continuare achiziţionate bilete la tribunele I şi a II-a, care costă 100 RON bucata. "Nu inţeleg de ce se face atăta tam-tam pe această falsă problemă a biletelor. Sunt nişte preţuri normale şi decente. In fond, dacă vrei să-i vezi pe Chivu şi pe Mutu jucănd, nu mi se pare exagerat să bagi măna in buzunar şi să scoţi 100 de lei. Pentru persoanele cu mai puţine posibilităţi au existat la vănzare biletele de
25 de lei. Pe de altă parte, FRF finanţează şi din aceste incasări nu numai prima reprezentativă, ci şi echipa de tineret sau reprezentativele de juniori. In afară de asta, se adaugă sumele plătite pentru charter, biletele de avion ale băieţilor, diurnele zilnice şi atătea alte lucruri. Şi mai este ceva, ne-am găndit ca prin intermediul acestor preţuri să reducem tentativele de speculă. Dacă făceam preţuri de patru ori mai mici, le luau bişniţarii pe toate şi se vindeau apoi mult mai scump decăt preţurile actuale. Părerea mea este că reţeta la acest meci se va invărti undeva intre 250.000 şi 300.000 de euro", a explicat ieri preşedintele FRF, Mircea Sandu.


Program mai lejer


Pentru majoritatea jucătorilor, selecţionerul Victor Piţurcă a stabilit un program relativ lejer. Astfel, tricolorii au susţinut aseară, de la ora 18:30, o şedinţă de pregătire inchisă presei, iar in aceas-tă dimineaţă, de la ora 11:00, Piţurcă va conduce antrenamentul oficial. Delegaţia Sloveniei, cazată la Hotelul Continental, va susţine antrenamentul oficial de la ora 19:00. In privinţa primului "11", selecţionerul găndeşte cel puţin două modi-ficări faţă de confruntarea de la Celje. Iannis Zicu şi Claudiu Niculescu au şanse mari de a fi introduşi ca titulari, in locurile lui Roşu, respectiv Marica. Echipa naţională a Romăniei a devenit de ieri partener oficial al firmei Gillette, conducerea FRF semnănd un contract la Hotelul "Reghina Blue", in cadrul unei conferinţe de presă la care au participat preşedintele Mircea Sandu, directorul general, Ionuţ Lupescu, reprezentanta Gillette, Camelia Sur, şi jucătorii Cristi Chivu şi Cosmin Contra.

×
Subiecte în articol: sport