x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şi-au luat israelian

Şi-au luat israelian

de Daniel Stan    |    04 Ian 2010   •   00:00
Şi-au luat israelian
Sursa foto: /Gsp/Intact Images

Managerul general al campioanei, Mihai Stoica, l-a convins pe Ronny Levy, ultima oară la Macabi Petah Tikva, să preia banca tehnică.

Tehnicianul israelian în vârstă de 43 de ani va semna un angajament până în vara anului 2011, obiectivele urmând a fi stabilite ulterior. Levy a mai pregătit pe Macabi Haifa, grupare unde a cucerit trei titluri de campion, iar în sezonul 2008-2009 a antrenat pe Macabi Petah Tikva.

"Îl cunosc foarte bine pe Levy, am avut ocazia să împărtăşim aceeaşi bază de antrenament în vara anului 2006, când eu eram angajat la Steaua. Am urmărit evoluţiile lui Macabi Hafa, în acel sezon a mers extraordinar. Din acest motiv m-am orientat către acest tehnician israelian. După plecarea lui Dan Petrescu intrasem într-o stare de necesitate, aşa că a trebuit să ne reorientăm în cel mai scurt timp", a declarat managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica.

"UN ANTRENOR GALONAT"
Oficialul campioanei s-a înţeles cu Ronny Levy imediat, israelianul urmând a ajunge zilele următoare în România, pentru a fi prezentat oficial. "Este cel mai galonat antrenor care va activa în Liga 1. A trebuit să ne mişcăm repede. Nu am discutat încă de obiective, însă eu îmi doresc să terminăm la final pe prima poziţie. Va fi destul de greu totuşi, sunt multe echipe care ţintesc acelaşi obiectiv", a mai adăugat Stoica.

Noul antrenor al Unirii va avea ocazia să îşi ia revanşa în faţa lui Liverpool, echipă pe care ialomiţenii o vor întâlni în 16-imile Europa League. Concret, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, ediţia 2006-2007, "cormoranii" s-au impus greu în faţa lui Macabi Haifa, 2-1 pe "Anfield" şi 1-1 în deplasare.

 

"Fără scandaluri"
Mangerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, îşi doreşte un retur de campionat fără scandaluri: "Sper să nu mai existe ceea ce a fost în prima parte. Personal, m-am cuminţit, însă dacă cineva îmi va ataca echipa, voi răspunde. Încă nu s-a născut cineva în România care să aibă ultimul cuvânt în faţa mea într-o dispută în contradictoriu". Oficialul ialomiţenilor s-a referit şi la posibilele plecări din lot: "A fost o singură ofertă, este vorba despre Pablo Brandan, dar suma oferită mi s-a părut ridicolă. La noi nu există jucători de vânzare pe sume mici". De asemenea, Galamaz este dorit la Kuban Krasnodar de fostul său tehnician, Dan Petrescu.

"Cred că profilul lui Ronny Levy se potriveşte foarte bine la Unirea Urziceni. Eu sper să păstrăm acelaşi lot pentru a reuşi să ne păstrăm titlul cucerit sezonul trecut, deşi va fi dificil"
Mihai Stoica

×
Subiecte în articol: sport