x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Si tu, Plesane?!

Si tu, Plesane?!

20 Mar 2005   •   00:00

FARUL - "U" CRAIOVA 2-1 - Oltenii au pierdut din nou si au ramas fara antrenor
Mijlocasul oltenilor si cel mai curtat fotbalist din Banie a ratat un penalty si a provocat lovitura libera din care Farul a inscris golul victoriei.

  • de VICENTIU NEAGOE, MARIO MORCOV - Constanta
  • SPORT
  • INGER SI DEMON. Dupa ce a deschis scorul la Constanta si dadea semnele marii reveniri, Mihaita Plesan (la minge) a "ingropat" Craiova
    Aflata intr-o situatie disperata, Universitatea Craiova s-a prezentat cu lectia bine invatata in "bisul" de la Constanta. Dupa ce au cedat cu trei zile mai devreme in Cupa, scor 0-1, oltenii au avut in mana un meci pe care, in final, l-au pierdut tot pe mana lor.

    AMBITIE. Cu antrenorul Pavel Badea in pericol de a fi demis, gruparea din Banie a evoluat cu mare ambitie. "Joc cu sabia deasupra capului si sunt sigur ca vom castiga", spunea, inainte de meci, tehnicianul craiovean. Intr-adevar, elevii sai au fost foarte aproape de a-l face pe patronul Dinel Staicu sa se razgandeasca, insa nesansa si indeciziile lui Plesan au intors meciul. Omul numarul unu al oltenilor, chiar daca a deschis scorul, a irosit lamentabil un penalty, la scorul de 1-1, iar in prelungiri a provocat lovitura libera din care Baicu a inscris golul unei victorii nesperate pentru constanteni.

    ADIO! Asa cum era de asteptat, Pavel Badea si-a prezentat demisia dupa meci: "Plecam chiar si la egal! Aventura mea la Universitatea s-a terminat. Lipsa de experienta, nesansa si increderea prea mare in anumiti jucatori mi-au fost fatale". Referitor la Plesan, Badea a precizat cu un zambet amar: "I-am spus ca-l sustin in continuare, trebuie sa nu cedeze psihic. E un jucator important. Din pacate insa, acum m-a ingropat!".

    ARBITRAJ. Oaspetii au acuzat, chiar daca voalat, maniera de arbitraj a "centralului" Anton Helesteanu, facand trimitere la faza penalty-ului din care Cristocea a egalat si la lovitura libera din prelungirile partidei. Cu toate acestea, in ambele situatii, arbitrul a fost acoperit de regulament.

    VARIANTE PENTRU STAICU
    Desi s-au vehiculat mai multe nume de posibili inlocuitori ai demisionarului Pavel Badea, in pole-position se afla Basarab Panduru (foto). Singurul inconvenient ar fi faptul ca fostul tehnician al lui Poli AEK Timisoara ar conditiona preluarea "Stiintei" de aducerea "secunzilor" Sandu Rocco si Dumitu Stangaciu, in timp ce patronul Dinel Staicu vrea cu orice pret sa-l pastreze pe Silviu Lung. In plus, se pare ca jucatorii nu-l agreeaza pe Panduru, pe care il considera prea dur. Din aceste motive, Staicu are si o varianta de rezerva: Viorel Hizo, antrenor principal si Florin Halagian, presedinte! Totul se va afla astazi, la ora 13:00, cand lotul si intregul staff au fost convocati intr-o sedinta de urgenta la cantonamentul din Lunca Jiului. "Fac curatenia de vara", a punctat patronul oltenilor.

    DEDICATIE
    Imediat dupa golul reusit in minutul 43, Mihaita Plesan si-a ridicat tricoul, lasand la vedere un mesaj: "Pentru Sumi!". In acest mod, fotbalistii Universitatii au tinut sa fie alaturi de coechipierul lor, Constantin Schumacher, care chiar in ziua meciului si-a inmormantat fetita in varsta de doar 5 saptamani. La funeraliile de la Pitesti au participat, printre altii, Jean Barbu, Cristi Negru sau Narcis Raducan, fosti coechipieri cu "Sumi". La randul lor, jucatorii olteni au trimis coroane de flori, iar inainte de inceperea partidei Farul - Universitatea s-a tinut un minut de reculegere.
    ×
    Subiecte în articol: sport