x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Simona Halep împlinește azi 31 de ani!

Simona Halep împlinește azi 31 de ani!

27 Sep 2022   •   06:40
Simona Halep împlinește azi 31 de ani!
Sursa foto: Hepta

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991, la Constanţa.La numai 4 ani, ea a fost remarcată de profesorul de sport, Ion Stan și a inceput sa se antreneze cu o rachetă de tenis aproape cat ea de mare.

În anul 2008 a început ascensiunea profesională, când a jucat finala de la Notting Hill, dar a fost învinsă de Arantxa Rus.

În iunie 2018, românca a câştigat finala de la Roland Garros, primul trofeu de Grand Slam din carieră, impunându-se în faţa americancei Sloane Stephens (10 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1, iar în  iulie 2019, Simona Halep a devenit campioana la Wimbledon.

În urma uneii accidentări suferite la gambă în timpul turneului de la Roma, Simona Halep a avut un 2021 cu o slabă prezenţă în circuitul WTA, coborând până pe locul 14 în ierarhia mondială a tenisului mondial feminin.

Simona Halep a fost lider în clasamentul WTA timp de 64 de săptămâni.

Anul 2022 a fost unul dificil pentru Simona Halep. După divorțul de Toni Iuruc, la mai puțin de un an de la cununia civilă, viața sportivei s-a schimbat neașteptat. Sportiva a suferit recent o intervenție chirurgicală, la nas și a anunțat  pe pagina de socializare că se va concentra doar pe recuperarea sa fizică, în următoarele săptămâni, ceea ce înseamnă că nu va mai juca tenis în ultimele luni ale anului curent.

 

×
Subiecte în articol: simona halep