x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Simpla formalitate

Simpla formalitate

09 Sep 2004   •   00:00

Ai nostri au tinut sa demonstreze, intr-o mare perioada a meciului, ca mentalitatea marilor echipe le este, deocamdata, straina. Au jucat doar 20 de minute, s-a facut 3-0, dupa care au preferat sa ia meciul ca pe o miuta la Saftica.

DANIEL STAN

Nu apucasera bine andorezii sa se aseze in teren si Cernat, dupa o actiune individuala in care a driblat tot, a deschis scorul. A urmat un forcing al fotbalistilor romani incununat de inca doua reusite, semnate de Pancu, dupa o superba preluare pe piept si o finalizare simpla, respectiv Marius Niculae, cu capul, dupa o centrare a lui Cernat.

GOL. Imediat s-a sunat retragerea, de care diletantii andorieni au profitat. Iencsi a facut un fault inutil in careu si le-a dat prilejul golului de onoare, inscris de Pujol. Ca o rasplata pentru ziua lor nationala! In acest interval, "tricolorii" parca si-au privit adversarii cu mila.

LA PAS. Dupa pauza, scenariul a continuat, numai ca actele au fost inversate, in sensul in care am inceput sa apasam pedala abia spre final, pana atunci continuand sa ne subestimam partenerul de joc. Poate cel mai motivat fotbalist al nostru, Marius Niculae, revenit la echipa nationala dupa o pauza lunga, a spart monotonia si a bifat o "dubla". Geniul lui Pancu a iesit din nou in evidenta, atacantul de la Besiktas inchizand tabela cu o executie inventata pe moment, un voleu la care toata lumea a ramas fara reactie. Avem 9 puncte din 9 posibile. Numai ca, in mai putin de o luna, ne asteapta Cehia. Abia acum incepe campania!

ECHIPAMENT

Reprezentativa Romaniei a surprins in momentul iesirii la incalzire. Este vorba de echipamentul in care au evoluat "tricolorii", unul inedit, alb cu dungi rosii, astfel ca sloganul adresat suporterilor, "Fiti in galben!", nu a fost valabil in partida de aseara. In ultimii ani, nationala a jucat in general in galben, iar culoarea de rezerva a fost, ca si acum, rosul. Altfel, echipa nationala a Romaniei a fost incurajata pe stadionul "Comunale" din Andorra la Vella de aproximativ 300 de suporteri, marea majoritate rezidenti spanioli sau muncitori in tara lui Cervantes. A fost insa si un grup mic venit din tara, care a arborat un banner pe care se putea citi: "3.000 de kilometri pentru a spune: mandru ca sunt roman!".

REGRET

Echipierul lui Sahtior Donetk, Ciprian Marica, a fost introdus pe teren in repriza secunda, insa, la fel ca in meciul cu Finlanda, a ratat singur cu portarul advers. La final, atacantul a declarat: "Am ratat destul pana acum si imi pare rau. Trebuie neaparat sa dau gol cu Cehia. Pana atunci, sper sa inscriu in Liga Campionilor, cu AC Milan. Este un vis de-al meu". Meciul cu Andorra nu putea si nici nu ne-a pus probleme. Asta in ceea ce priveste scorul si, implicit, cele trei puncte. Numai ca au existat alte probleme care ne pot da dureri de cap in perspectiva urmatoarelor meciuri. Este vorba de cartonasele galbene incasate prosteste de Iencsi si de Pancu, in conditiile in care, in mod normal, asa ceva nu avea voie sa se intample.

GRUPA 1

Rezultatele de ieri
  • Andorra - Romania 1-5
  • Armenia - Finlanda 0-2
    (Forsel ’24 si Riihilahti ’69)
  • Olanda - Cehia 2-0

    Clasament
  • 1. RomAnia 9p (3j)
  • 2. Finlanda 6p (3j)
  • 3. Macedonia 3p (2j)
  • 4. Olanda 3p (1j)
  • 5. Cehia 0p (1j)
  • 6. Armenia 0p (2j)
  • 7. Andorra 0p (2j)

    Meciuri ramase in 2004:
  • 9 octombrie
    Cehia - Romania; Macedonia - Olanda; Finlanda - Armenia
  • 13 octombrie
    Armenia - Cehia; Andorra - Macedonia; Olanda - Finlanda
  • 17 noiembrie
    Andorra - Olanda; Macedonia - Cehia; Armenia - Romania
  • ×
    Subiecte în articol: sport cehia