x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şoc în Ghencea

Şoc în Ghencea

de Dragos Stoica    |    02 Mar 2008   •   00:00
Şoc în Ghencea

În cazul în care vor termina fără înfrângere partida de diseară, elevii lui Ioan Andone pot pune şampania la rece pentru câştigarea titlului de campioni, în timp ce un eşec al Stelei ar putea duce la demiterea lui Marius Lăcătuş.

În cazul în care vor termina fără înfrângere partida de diseară, elevii lui Ioan Andone pot pune şampania la rece pentru câştigarea titlului de campioni, în timp ce un eşec al Stelei ar putea duce la demiterea lui Marius Lăcătuş.

 

 

CFR vine să câştige titlul la Bucureşti! Aflaţi la opt puncte de Rapid şi 11 faţă de Steaua, elevii lui Ioan Andone n-ar avea nevoie decât de un singur punct pe terenul Stelei pentru a-şi asigura aproape total cucerirea titlului, echivalent totodată cu calificarea în grupele Ligii Campionilor. Practic, doar victoria gazdelor ar mai menţine suspansul luptei pentru primul loc, orice alt rezultat având darul de a lămuri conturile în favoarea ardelenilor.

 

 

TENSIUNE. Interesul pentru meciul din această seară este enorm. Puse în vânzare la începutul acestei săptămâni, biletele s-au epuizat încă de miercuri dimineaţă, urmând ca în tribunele Stadionului Ghencea să ia loc peste 20.000 de spectatori. Oficialii celor două echipe au demarat războiul psihologic de mai multe săptămâni, patronul “militarilor”, Gigi Becali, declanşând un adevărat atac la adresa omologului său de la Cluj, Arpad Paszkany. Dacă acesta din urmă nu s-a obosit să-i răspundă finanţatorului stelist, rolul respectiv a fost preluat cu brio de Iuliu Mureşan, preşedintele lui CFR, care nu s-a sfiit să acuze Steaua de faptul că bucureştenii ar oferi prime stimulatoare echipelor ce joacă împotriva formaţiei clujene.

 

 

 

Pentru Steaua, lucrurile nu stau foarte bine, după ce trupa lui Lăcătuş a fost învinsă etapa trecută la Iaşi. Iritat peste măsură de eşecul echipei sale, Becali i-a criticat intens pe Nicolae Dică, Dorin Goian şi Bănel Nicoliţă, aceştia fiind şi scoşi din lot pentru o zi. Jucătorii au fost totuşi reprimiţi în urma reacţiei lui Dică, acesta n-a ezitat să-şi înfrunte public patronul şi a generat o reacţie defensivă din partea lui Becali, cel puţin până după meciul cu CFR. Conform unor surse din anturajul Stelei, scaunul lui Marius Lăcătuş depinde într-o bună măsură de rezultatul de diseară, existând zvonuri conform cărora tehnicianul ar putea fi demis în cazul unei înfrângeri. “S-a spus că soarta lui Lăcătuş ar depinde de meciul cu noi, însă nu cred că ar fi corect acest lucru. Diferenţa de puncte din prezent ne dă linişte, dar nu suficientă, deoarece ştim că Steaua nu e resemnată. Noi suntem ca un avion, tot în decolare, încă n-am atins plafonul. Vrem să urmăm drumul Stelei în Europa. Sunt convins că Gigi Becali respectă CFR Cluj, chiar dacă mai are unele ieşiri la adresa noastră”, a spus Mureşan, care şi-ar dori ca peste două etape CFR să aibă o diferenţă de 14 puncte faţă de locul doi. De partea cealaltă, preşedintele Stelei, Adrian Ilie, a recunsocut că formaţia din Ghencea visează tot la calificarea în Liga Campionilor: “Avem o misiune grea, nu neapărat pentru a ne bate pentru titlu, deoarece diferenţa de puncte este destul de mare, dar trebuie să ocupăm cel puţin locul doi pentru a ajunge din nou în Liga Campionilor. Dacă învingeam la Iaşi, vorbeam de altceva acum. Nu ne e teamă de CFR, veţi vedea o echipă ofensivă a Stelei. Pentru noi, trei puncte sunt vitale. Dacă învingem, putem spune că Steaua se bate încă pentru campionat. La un asemenea meci, forţele se vor măsura pe teren, nu în primele de joc”.

 

dragos.stoica@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport