x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turneul Campionilor 2023. Cu cine vor juca Djokovic și Alcaraz

Turneul Campionilor 2023. Cu cine vor juca Djokovic și Alcaraz

de Redacția Jurnalul    |    09 Noi 2023   •   22:15
Turneul Campionilor 2023. Cu cine vor juca Djokovic și Alcaraz
Sursa foto: Hepta

Tragerea la sorți pentru componența grupelor turneului de final de sezon din tenisul mondial masculin, ATP Finals, a avut loc joi la Torino. Orașul italian găzduiește din acest weekend competiția ce reunește primii cei mai buni 8 jucători din 2023, în perioada 12 - 19 noiembrie.

Organizată la fiecare final de sezon, competiția, cunoscută anterior și ca Turneul Campionilor, a fost câștigată de șase ori de Novak Djokovic. El este deținătorul titlului și va încerca să depășească recordul deținut la egalitate cu de Roger Federer, pentru cele mai multe titluri din istoria turneului.

De asemenea, el e pe cale să devină pentru a opta oară deținător al fotoliului de lider ATP la sfârșit de sezon.

Novak Djokovic, principalul favorit, va conduce Grupa Verde la Nitto ATP Finals, alături de Jannik Sinner, favorit al gazdelor și al patrulea favorit, Stefanos Tsitsipas și Holger Rune, conform tragerii la sorți, de joi după-amiază, de la Torino.

Carlos Alcaraz, al doilea favorit, este capul de afiș al Grupei Roșii, din care vor mai face parte Daniil Medvedev, Andrey Rublev și Alexander Zverev.

Patru dintre cei opt concurenți la simplu au mai ridicat trofeul. Acești sunt Djokovic (de 6 ori), Zverev (de 2 ori), Medvedev și Tsitsipas, câte o dată.


Turneul de simplu

Grupa verde: Novak Djokovic (1), Jannik Sinner (4), Stefanos Tsitsipas (6), Holger Rune (8)
Grupa Roșie: Carlos Alcaraz (2), Daniil Medvedev (3), Andrey Rublev (5), Alexander Zverev (7)


Joi a fost tras la sorți și tabloul de dublu. Principalii favoriți, Ivan Dodig și Austin Krajicek, vor face parte din Grupa Verde, alături de Santiago Gonzalez/Edouard Roger-Vasselin, Marcel Granollers/Horacio Zeballos și Maximo Gonzalez/Andres Molteni. Wesley Koolhof și Neal Skupski, capi de serie numărul doi, sunt în fruntea Grupei Roșii, alături de Rohan Bopanna/Matthew Ebden, Rajeev Ram/Joe Salisbury și Rinky Hijikata/Jason Kubler.


Campionii în exercițiu sunt Ram și Salisbury. Bopanna și Ebden, Gonzalez și Roger-Vasselin, Gonzalez și Molteni și Hijikata și Kubler își fac debutul în echipă la Nitto ATP Finals.

Turneul de dublu:

Grupa verde: Ivan Dodig și Austin Krajicek (1), Santiago Gonzalez și Edouard Roger-Vasselin (4), Marcel Granollers și Horacio Zeballos (5) și Maximo Gonzalez și Andres Molteni (7).

Grupa Roșie: Wesley Koolhof și Neal Skupski (2), Rohan Bopanna și Matthew Ebden (3), Rajeev Ram și Joe Salisbury (6) și Rinky Hijikata și Jason Kubler (8).

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sorti grupe atp finals djokovic Alcaraz